OSVETA I LJUBAV: Ubio krokodila koji mu je proždrao ženu (VIDEO)

Demeterija Nabire nalazila se u društvu drugih žena iz svog sela u plićaku jezera Kjoga u Ugandi kad ju je zgrabio krokodil i odvukao u dublju vodu. Više nije viđena. Njen suprug je bio očajan: nije izgubio samo suprug nego i dete koje je ona nosila. Pre dve nedelje ga je pozvao prijatelj i saopštio mu da se krokodil vratio.

“Mubarak, imam vest za tebe - vratio se krokodil koji je uzeo tvoju ženu. Upravo ga posmatram”, ispričao je pedesetogodišnji ribar reporteru BBC-ja i objasnio mu kako je savladao krupnu zver: “Prvo sam ga napoa kamenjem, ali ništa mu nisam mogao. Reč je o velikom krokodilu. Otišao sam do lokalnog kovača i zamolio ga da mi napravi jako koplje. Želeo sam osvetu. Ubio je moju ženu i nerođeno dete. Morao je da umre”.

Kovač je tražio pet dolara za uslugu, jer, kako je kasnije objasnio ribaru, koplje ne bi bilo smrtonosno ako bi mu ga dao besplatno, što je isprva želeo.

Naoružan kopljem specijalno dizajniranim s bodljama sa strane, Batambuze je krenuo na krokodila. Prijatelji su ga odvraćali od borberečima kako će ga krokodil pojesti. Hrabri ribar je krenuo u bitku, iako je, priznaje, osećao strah. Koplje je zario u krokodila. Kad su videli da ne odustaje, prijatelji su mu pritekli u pomoć. Gađali su krokodila kamenjem i na kraju dotukli zver. Džinovski krokodil je prebačen na Makarere univeriztet u Kampali, gde je otkriveno da u stomaku ima veliku kost koja verovatno pripada nesrećnoj Demeteriji.

Nadlanu

Pogledajte još