Kako je ova žena pobedila bore

Tes Kristijan, 50 godina stara, je pre 40 godina odlučila da se više nikada neće nasmejati. I nije. A razlog?

Koliko god se njene prijateljice smejale, Tes ne popušta - ona je odlučila da se nikada više neće nasmejati kako ne bi dobila bore!

Očigledno je da je njena strategija uspešna, ali da li je vredna cene? Njen izgled je impresivno mladalački.

"Nemam bore jer sam naučila da kontrolišem mišiće lica." kaže Tes "Svi me pitaju da li sam išla na Botoks, ali moja metoda je bolja od bilo koje hemije koju mogu da ubrizgam u lice."

Rođendani, venčanja, krštenja, proslave...neke od najradosnijih momenata Tes je provela sa istim izrazom lica. Svojoj odluci ostala je posvećena čak i kada je rodila ćerku. Bez ijedne naznake osmeha na licu.

(old_image)

Tes sa ćerkom

Kaže da i te kako ima smisla za humor, ali da se dovoljno kontroliše kako ne bi izrazila svoja osećanja.

"Svi misle da sam se podvrgla tretmanu botoksa, ali zaparvo se nisam nasmejala od malih nogu. To je tajna mog mladalačkog izgleda bez bora. Moja posvećenost se isplatila i ja sam veoma ponosna na sebe. Da, tačno je da sam sujetna i ne želim da ostarim, ali moja strategija je bolja i učinkovitija od mnogih drugih tretmana" objasnila je gospođa Kristian.

Sličnim bizarnim stilom žive i mnoge poznate ličnosti kao Kim Kardašijan, koja je više puta izjavila da „kontroliše osmeh kad god ima priliku za to”

Čuveni holivudski doktor deramtologije Nik Lav kaže da je ova posve čudna metoda, zaista delotvorna. "Apsolutno se slažem da ova metoda ima efekta, ali malo ko je spreman na takvo odricanje. Bore nastaju kao posledica kontralcije mišića. Svaki put kada se nasmejete vaša koža se nabora, a što češće ponavljate neke grimase, tragovi će biti sve jači" objasnio je dr Lav.

Ipak, pitamo se, da li je život, sa svim emocijama koje nosi sa sobom vredan žrtvovanja radi par linija?

Tes, koja radi kao kulinarski instruktor jedne velike kompanije, veruje da jeste, te da je donela pravu odluku zbog koje nikada nije zažalila.

"Nisam depresivna, ja obožavam život, ali ne vidim poentu da hodam ulicom i svima pokazujem svoje emocije. Jednostavno nemam potrebu da radim tako nešto" izjavila je Tes.

Svoju odluku nije donela baš sasvim sama, budući da je pohađala strogu katoličku školu za devojčice gde časne sestre nisu dozvoljavale deci da budu preterano radosna.

Tes je još tokom školovanja odlučila da bi najbolje bilo da primeni trik holivudske dive Marlen Ditrih koja se nikada nije smejala, a izgledala je fantastično.

"Prijatelji koji me poznaju znaju da sam veoma zabavna osoba i vole da sam u njihovom društvu. Njima moja odluka nikada nije smetala" rekla je Tes.

Kada se venčavala fotograf ju je molio da se bar jednom nasmeje, međutim ona je odbila.

Ni njen suprug (sada bivši), kako kaže, nema ništa protiv njenog konstantnog izraza lica, jer je navikao a i zna koliko je „interesantna i zabavna osoba”.

Kada je rodila sina bila je ispunjena emocijama koje samo majka može da ima, međutim, ni tada nije imala potrebu da tu radost iskaže osmehom.

Od svojih prijatelja dobila je nadimak Mona Liza, jer je baš kao i misteriozna dama, „vrlo interesantna”.

Psiholog Amanda Hils kaže da je smejanje vrlo bitno za mentalno zdravlje, te da odluka da se osmeh odbaci zauvek i nije tako pametna.

"Kada se smejete vaše telo oslobađa endorfine, tzv. „hormone sreće” koji vam pomažu da se osećate još bolje. I ne samo to, što se više smejete, to ste srećniji" objasnila je dr Hils.

Pogledajte još