Ovaj javni WC će postideti mnoge botaničke bašte! (FOTO)

Kriterijumi prema kojima je ovaj zeleni toalet pobedio bili su higijenske i estetske prirode, uključujući čistoću, izgled, funkcionalnost, inovaciju i opšti vizuelni utisak.

"Pobednički" WC može se pohvaliti činjenicom da je jedan od najneobičnijih objekata ove vrste u svetu, pre svega zbog svojih "stanara": njegovi fascinantni zidovi od poda do plafona su prekriveni raznim vrstama biljaka koje zajedno čine da zaboravite gde se nalazite.

Žive boje i osvežavajući miris zelenila samo su neke od odlika koje krase ovu živu "skulpturu", koja ujedno predstavlja najveći živi zid Severne Amerike. Njega čini oko 47.000 različitih biljaka koje su smeštene na 333 kvadratna metra.

Najneobičniji i definitivno najzeleniji toalet na svetu osmislila je Kim Vilki, pejzažni arhitekta iz Londona.

Ne samo da je toalet Longwooda prijatan za oko, već zadovoljava i druge "zelene" kriterijume, pa je osvetljen prirodnom svetlošću i kreiran tako da obezbeđuje maksimalnu uštedu vode.

- Zid je postao prava turistička atrakcija. Ljudi često dolaze kod nas samo da bi videli neobični WC - objašnjava Marni Konli, marketing menadžer ove botaničke bašte.

(old_image)

Izvor: Eko kutak

Pogledajte još