Otvoren 65. Berlinale: Ko je sve zasijao na crvenom tepihu?

0

Međunarodni filmski festival u Berlinu otvoren je večeras projekcijom filma "Nobody Wants the Night" španske režiserke Izabel Koisket, sa Žilijet Binoš u glavnoj ulozi.

Reč je o jednom od 19 ostvarenja u trci za glavnu nagradu – Zlatnog medveda o kojoj će odlučivati žiri kojim ove godine predsedava američki reditelj Daren Aronofski.

I iako je ovo veče posvećeno najboljim ostvarenjima, našu pažnju su privukle zvezde koje su zasijale na crvenom tepihu!

Žulijet Binoš je oduševila svoje fanove, jer društvene mreže vrve od fotografija nje u elegantnoj beloj kreaciji


Dok je Džena Maloun svoje pomalo šokirala izborom haljine


A glumac koji je ukrao svu pažnju ženske populacije na crvenom tepihu je Džejms Franko, koji je zračio šarmom i pozitivnom energijom.

Berlinale, čije je ovo 65. izdanje, važi za treću najveću filmsku smotru u svetu posle Kana i Venecije od kojih se razlikuje pre svega po tome što se održava zimi, često po snežnom vremenu. To, međutim, nije jedini razlog zbog kog je ovo „najkul“ festival.

Naime, projekcije su otvorene za publiku, a s obzirom da je hladno niko neće zameriti gledaocima što nisu došli u smokingu, odnosno večernjoj haljini.

Berlinski festival nije snobovski, ovde se publika meša sa profesionalcima filma i zajedno se sa njima tiska ispred brojnih „štehkafića“ (Stehcafe – kafić s nogu) gde se poslužuju viršle sa karijem i pivo.

Filmovi su uglavnom kvalitetni, a ove godine se za Zlatnog medveda nameće 19 ostvarenja, među kojima su „Taxi“ Iranca Džafara Panahija, „Queen of the Desert“ Vernera Hercoga, „45 Years“ Endrua Hejga, „Journal d'une femme de chambre“ Benoe Žakoa i „Knight of Cups“ Terensa Malika.

Foto: prtscr carsten eich / twitter

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.