STIŽU LEDENI DANI Minus od večeras

Nedeljko Todorović, meteorolog, kaže da danas sledi naoblačenje a jakom kišom.

- Padaće velike količine kiše, i to u većini mesta od 10 do 20 litara po kvadratnom metru, a negde i oko 30 litara. Susnežica i sneg očekuju se u poslepodnevnim satima na severozapadu, a u toku noći i u ostalim krajevima zemlje - kaže Todorović.

Prema njegovim rečima, od subote do ponedeljka očekuje nas oblačno i veoma hladno vreme sa slabim snegom. Takođe, u nedelju i ponedeljak očekuje se jak severni vetar, koji će na planinskim predelima stvarati velike snežne nanose.

Od utorka do kraja nedelje očekuje se razvedravanje, ali s temperaturama od -15 do -5 stepeni. Očekuje se da maksimalna dnevna temperatura bude oko nule.

U Srbiji će danas biti oblačno i hladnije s kišom, u planinama sa snegom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće umeren, istočni i severoistočni vetar, u Vojvodini i Podunavlju povremeno olujni. Najniža temperatura od nula do pet, najviša od četiri na severozapadu do 10 stepeni na jugoistoku.

U Beogradu oblačno s kišom. Noću susnežica i sneg. Vetar umeren i jak, istočni. Najniža temperatura tri, najviša šest stepeni.

Izvor: blic

Pogledajte još