Na ženu pucano dok se vraćala iz vrtića, deca izbegla rafale!

Ivana je to jutro, kao i obično, odvezla decu u vrtić. Bili su u automobilu koji je Ljubo kupio pre desetak dana. Sačekali su je na povratku kući u Ledince. Mislili su da je za volanom Ljubo, pošto je on uglavnom vozio tog "pasata"...

Ovako je S. V. za "Novosti" opisao trenutke koji su prethodili teškom ranjavanju njegove bliske rođake Ivane Bogićević (32) u Sremskoj Kamenici, pre dva dana.

- Njena deca od četiri i dve godine neprestano pitaju gde je majka. Ivanino stanje je i dalje izuzetno teško, na aparatima je i u dubokoj komi. Još ne znamo kako da to kažemo mališanima - ispričao nam je S. V. - Znam da se Ljubo bavi prodajom automobila i pasa, nema nikakve veze sa drogom. Nikada nije ni osuđivan.

Inače, tragajući za muškarcem koji je hicima iz automatske puške, u četvrtak pre podne u Sremskoj Kamenici, teško ranio Ivanu Bogićević iz Ledinaca, suprugu Ljube Bogićevića, novosadska policija privela je nekoliko osoba na informativni razgovor. Niko od njih, međutim, kako saznajemo, nije zadržan.

Na rasvetljavanju pucnjave u po bela dana u sremskokameničkoj Karađorđevoj ulici kod broja 46, radi se intenzivno, kako saznajemo, provere se obavljaju u Novom Sadu i drugim gradovima u Srbiji, ali i u zemljama u okruženju. Po načinu kako je napad izveden u klasičnoj sačekuši, veruje se da je ovo uradio profesionalac.

Zasad se pouzdano zna da je iz automatske puške ispaljen ceo šaržer, u vetrobransko staklo "pasata" novosadskih registarskih oznaka, za čijim volanom je bila nesrećna žena. I dalje je, međutim, nepoznanica da li je napadač napravio grešku i, misleći da je u automobilu sa zatamnjenim staklima Ivanin suprug, ispalio rafal, ili je ciljao upravo njegovu ženu kako bi uputio opomenu Bogićeviću. Policija ne isključuje nijednu od ove dve mogućnosti.

Podsetimo, nepoznati napadač je sačekao da "pasat" na izlazu iz Sremske Kamenice krene prema Ledincima, a kada je vozilo bilo kod broja 46 u Karađorđevoj ulici, kako se pretpostavlja, svojim kolima svetle boje preprečio mu je put, ispalio oko 30 metaka i pobegao.

Na sumnju da je na nesrećnu ženu pucano greškom, navodi i činjenica da je početkom juna prošle godine, iz sačekuše ispred porodične kuće u Ulici brestova pucano u Ljubu Bogićevića i Igora Ognjanovića (28) iz Sremskih Karlovaca. Maskirani napadač je iz oružja sa prigušivačem ispalio nekoliko hitaca, a Ognjanović je bio teško povređen. Verovalo se da je meta zapravo bio Bogićević, koji je tada tvrdio da se bavi prodajom automobila.

Mada su u dvorištu porodice Bogićević dva ogromna psa, srednjoazijski ovčari, i reaguju na svakog prolaznika ulicom, te večeri kada je pucano su ćutali, što je i Ljubi bilo čudno. Prema nepotvrđenim informacijama, ti psi su, navodno, pre nekoliko dana otrovani.

I DALjE TEŠKO

Stanje teško povređene Ivane Bogićević je, kako kažu u Kliničkom centru Vojvodina, i dalje teško. Nalazi je u jedinici intenzivne nege i pod stalnim je nadzorom lekara.

Ispaljeni hici su joj naneli teške povrede glave, a pogođena je, saznajemo, u vrat i ramena.

Novosti

Pogledajte još