UŽAS U BANJALUCI: Dogovorena tuča završila krvavim ubistvom!

Aleksandar Rold (19) iz Banjaluke izboden je preksinoć na smrt u dvorištu Osnovne škole “Jovan Cvijić” u naselju Kočićev Venac.

Aleksandar Rold FOTO: facebook

(old_image)

Zbog ubistva mladića uhapšen je njegov vršnjak i komšija Anđelo Marković. Rold, inače učenik Srednje ugostiteljske škole, preminuo je na mestu zločina usled iskrvarenja zbog višestrukih uboda u grudi i stomak.
Potvđeno je da se ubistvo dogodilo nakon što su se ubica i žrtva dogovorili da neraščišćene razmirice reše tučom na školskom igralištu. U tuči je deblji kraj izvukao Marković, a zatim je prišao Roldu i pružio mu ruku kako bi piznao poraz.

- Rekao je Aleksandru: “Čestitam, ti si jači”. Kada mu je Aleksandar, ne sluteći šta mu se sprema, ispružio ruku, Anđelo je drugom rukom u kojoj je držao nož zamahnuo i izbo ga najmanje deset puta po telu – ispričao nam je očevidac.

Beživotno telo mladića u snegu našli su lekari Hitne pomoći ispred ulaza u školsku salu, gde su i juče bili vidljivi tragovi krvi.

Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka, izjavila je da je ubistvo prijavljeno u petak oko 23.15 časova u Ulici Anđe Knežević, nakon čega su sve raspoložive policijske jedinice “dignute na noge”.

Policija je u rekordnom vremenu blokirala deo grada oko mesta zločina i jedan čas nakon ubistva osumnjičeni Anđelo Marković je uhapšen u svojoj kući u Ulici Mile Bekute. Policija je tokom istrage našla i nož i to nedaleko od mesta zločina.

Ubistvo je šokiralo i zaposlene u OŠ “Jovan Cvijić”. Od nastavnika, koji zbog vlastite bezbednosti nisu želeli da im navodimo ime, saznajemo da je školsko dvorište u večernjim satima mesto gde se okupljaju sumnjive osobe.

- Imamo noćnog čuvara koji je tada bio u školi, ali nije smeo da izađe napolje. Jednom je pokušao da spreči tuču pa je dobio batine - ispričala je jedna nastavnica i dodala da je osumnjičeni ubica pohađao ovu školu.

- Ovako nešto se moglo očekivati. Sećam se da je uvek pravio problem tokom školovanja i da je dete razvedenih roditelja – dodaje nastavnica.

Poznanici ubijenog Rolda ispričali su da je nastradali mladić bio poznat po druženju, a ne sukobu sa zakonom. U policiji su takođe potvrdili da ubijeni mladić nije hapšen zbog krivičnih dela.

- Uvek se igrao sa nama mlađima na školskom igralištu. Znam da je voleo da ide na utakmice “Borca” i da je bio član navijačke grupe “Vulturesa” sa Čaira - ispričao je prijatelj ubijenog mladića, dodajući da Rold ima još tri mlađa brata.

Izvor: blic

Pogledajte još