DRAMA NA AERODROMU "NIKOLA TESLA": Taksisti tukli komunalnu policiju

Posle žestoke razmene udaraca, prevoznik Z.J (47) i jedan komunalni policajac zadobili su teže povrede, dok su tri pripadnika organa reda prošla sa lakšim ozledama.

Kako "Novosti" saznaju, incident se dogodio 45 minuta nakon ponoći. Patrola Komunalne policije, prilikom redovne kontrole, uočila je taksi vozača Z.J, kako putnicima nudi vožnju suprotno Odluci o auto-taksi prevozu. U prolazu kod izlaznih vrata sa međunarodnih dolazaka aviona, policajci su mu prišli i zatražili ličnu kartu na uvid. Međutim on je to odbio. Službenici su potom od njega zahtevali da pođe sa njima u policijsku stanicu radi utvrđivanja identiteta, što je takođe odbio da uradi.

Patrola se zatim sa taksistom uputila u zgradu aerodroma, a onda je nastala pometnja. Drugi taksisti bez dozvole za rad, prišli su im i počeli da ih snimaju, psuju i prete. Drama je dostigla vrhunac, kada su ih opkolili i krenuli da vuku jakne. Jedan od taksista D.J. je ošamario komunalnog policajca N.D. Komešanje je preraslo u tuču.

Ubrzo je na mesto incidenta stigla ekipa granične policije MUP sa aerodroma. Ona je od Z.J zatražila lična dokumenta na uvid. Dao im je izlomljen pasoš, optužujući komunalnog policajca U.L da je to uradio.

Posle uviđaja Z.J je sa prelomom ruke oko 2.15 primljen u Urgentni centar. Kasnije, oko 4.30 lekarska pomoć ukazana je i četvorici komunalnih policajaca. U.L je zadobio iščašenje desnog ramena, dok su trojica njegovih kolega prošla sa lakšim povredama. Lekarska pomoć je ukazana B.P zbog skočnog zgloba, N.D radi desne jagodične kosti, a zbrinut je i M.B.

SrbijaDanas

Pogledajte još