Njima niko ništa ne može: I dalje voze, a imaju 182 prijave!

0

Nelegalni taksisti na aerodromu u Beogradu terorišu kolege, putnike i Komunalnu policiju. Uprkos velikom broju prekršajnih prijava, država kao da ne može da im stane na put.

Po podacima koje je Komunalna policija dostavila „Blicu“, samo petorica najbahatijih od oko 70 divljih taksista, u toku 2013, 2014. i 2015. godine dobili su neverovatne 182 prijave prekršajnom sudu u Beogradu za nepoštovanje pravila za prijem putnika i parkiranja na Aerodromu “Nikola Tesla”!

Pritom, u statistiku nisu uključena fizička razračunavanja sa Komunalnom policijom. Kako je moguće da policija i sudstvo ne mogu da pronađu način i kazne nasilnike?

„Tajna“ se krije u prevarama sa fiktivnim adresama stanovanja koje divlji taksisti imaju u ličnim dokumentima. Kada Komunalna policija napiše prekršajni nalog, sud poziv upućuje na adresu navedenu u ličnoj karti, a s obzirom na to da okrivljeni ne živi na toj adresi, poziv se pošiljaocu vraća jednom, drugi, treći put… da bi se na kraju od toga odustalo. Tek u retkim situacijama MUP je spreman da oglasi potragu za licem po prekršajnoj prijavi.

Ne mogu da ih nađu, a oni se i ne kriju: po ceo dan su na aerodromu, rade bez ikakvih smetnji, smeju nam se u lice. Svega ovoga ne bi bilo da svako, i MUP i tužilaštvo i sud, radi svoj posao.

Umesto toga, Komunalna policija ostaje jedina koja vrši pritisak i pokušava da sprovodi zakon, a onda je stalno na „nišanu“ i dobija pretnje, psovke i fizičke napade – kaže za „Blic“ dobro obavešteni izvor iz Komunalne policije, koji ovu taktiku divljaka naziva – iznurivanje protivnika.

Igra fiktivnih adresa dovodi do gotovo komičnih situacija.

Oni, prosto, previše dobro poznaju rupe u zakonu. Jedan od ove „gospode“, Nebojša Galić, već tri godine ima fiktivnu adresu u Sarajevskoj ulici na koju mu stižu prekršajne prijave, koje ne prima. Ali, kada ga sud pozove da se u svojstvu svedoka pojavi u nekom suludom postupku protiv mene – tada poziv uredno primi. To je čovek koji me je gazio kolima na aerodromu – objašnjava Zlatko Zlatković iz „Beogradskog taksija“, koji već godinama vodi borbu protiv divljaka.

Komunalnoj policiji zakon zabranjuje da javnosti da na uvid puna imena i fotografije prekršilaca.

Foto: yayimages

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.