POSLEDNJI VAPAJ koji niko nije čuo: Gušim se, a niko da me pogleda!

Foto ilustracija: Yayimages
Poslednja poruka koju mi je poslala ćerka na mobilni bila je: "Gušim se, a niko da me pogleda. Lekari se samo šetkaju" - priča Dragan Marinković (43), otac Isidore Marinković (20) iz Negotina, koja je u nedelju preminula u osmom mesecu trudnoće. Ona je nekoliko dana ranije hospitalizovana na ginekološko-akušerskom odeljenju negotinskog Zdravstvenog centra, jer se žalila na povišenu temperaturu i intenzivan suv kašalj.

Kada su saznali da je njihova mezimica izdahnula, roditelji Dijana (39) i Dragan (43) doputovali su iz Frankfurta, u koji su otputovali sedam dana ranije.

- Da sam znao šta se sprema ostao bih da je vodim kod lekara. Nije mi jasno da trudnice umiru, a da niko ne zna zašto - ogorčen je Dragan. - Njena majka ju je u mukama donela na svet, a sada umesto da slavimo novi život, mi sahranjujemo ćerku i bebu. Da su bar dete spasili.

Isidora je bila u osmom mesecu trudnoće, koja je, prema rečima njenog nevenčanog supruga, Srđana Trifunovića, proticala u redu.

SVE PO PRAVILIMA
U ZC Negotin potvrđuju da se mlada trudnica u osmom mesecu trudnoće u bolnicu javila po uputu lekara iz Doma zdravlja. - Lečena je po svim pravilima medicinske doktrine - kaže dr Aleksandra Paunović, zamenik direktora ZC Negotin. Nezvanično saznajemo, Isidora je imala urođeno suženje srčane aorte i preminula je u snu, a sumnja se na virusni miokarditis.

- Beba je napredovala i ništa nije ukazivalo da bi moglo da dođe do komplikacija - očajan je Isidorin suprug, vidno u šoku. Počela je da kašlje tri dana pre prijema u bolnicu. Sa temperaturom 37,5 prvo se javila u dom zdravlja gde joj je pružena pomoć, urađen EKG, a primila je i infuziju.

Temperatura joj je ponovo skočila prošle srede, pa se uveče javila u Hitnu službu, a u četvrtak u Dom zdravlja. Istog dana je i hospitalizovana na ginekološko-akušersku kliniku.

Kako joj se stanje nije poboljšalo, objašnjava Srđan, molio je lekare da je pošalju dalje.

Da su me poslušali sada bi bila živa - ogorčen je Trifunović, koji je protiv N. N. lekara ginekološko-akušerskog odeljenja podneo krivičnu prijavu optužujući ga za nesavestan rad jer mu "supruga nije adekvatno lečena".

Izvor: novosti

Pogledajte još