Otkazano venčanje: Mlada htela samo njegov leš

Prema novinaru Danijelu Sajmonu, 27-godišnja Efton Elejn Barton, poznata kao Star, nadala se da će udavši se za Mensona, steći pravo na njegovo telo nakon njegove smrti i da će od njega napraviti turističku atrakciju u Los Anđelesu.

Ona je planirala da njegovo telo, kada umre, smesti u stakleni kovčeg i naplaćuje turistima velike svote novca kako bi videli ozloglašenog ubicu.

Međutim, Menson (80) je očigledno saznao za to i više nema nameru da se oženi Bartonovom.

“Konačno je shvatio da ga je ona pravila budalom”, rekao je Sajmon za The NY Post.

S druge strane, novinar tvrdi da Menson uopšte nije imao nameru da venča Star i da je samo koristio situaciju kako bi dobijao predmete i društvo iz spoljnjeg sveta.

Lice ovog čoveka urezano je u sećanje celog sveta četiri decenije pošto je svojim sledbenicima “Porodici” naredio da ubiju glumicu Šeron Tejt, suprugu Romana Polanskog i njena tri prijatelja u kući na Beverli Hilsu.

Tejt je tada bila u devetom mesecu trudnoće.

Stiven Parent bio je peta nesrećna žrtva te noći. Došao je na imanje, kako bi proverio da li kućepazitelj Vilijam Gerston želi da kupi njegov radio i ostao na čaši piva u gostinskoj kući.

Sledeće noći “Porodica” je iskasapila Lenoa i Rozmari La Bjanku u njihovoj kući u Los Anđelesu.

Nasilje je bilo toliko bezumno i brutalno, a motiv tako neshvatljiv, da je Menson i njegov hipi kult ostao upamćen za sva vremena.

Ipak, on i danas negira svoju krivicu u tom slučaju.

izvor: B92

Pogledajte još