NOVI NAPAD: Besni vozac išamarao službenicu Parking servisa

Radnici "Parking servisa" tokom obavljanja svog posla imaju mnogo problema sa građanima, koji ne poštuju pravila parkiranja.
Tako je u toku jučerašnjeg dana došlo do još jednog incidenta kako kaže gradski menadžer Goran Vesić:

PRETIO PIŠTOLjEM I SLOMIO RAMPU RADNICI JKP "Parking servisa" na parkiralištu Cvetkova pijaca sredinom prošle godine našli su se na meti nervoznog vozača koji im je pretio pištoljem. Naime, do incidenta je došlo kada je radnik ovog preduzeća usmerio vozača crvenog "forda" na rampu na izlaz, objašnjavajući da ona na koju je došao ne može da se podigne jer služi za ulaz. U tom trenutku nasilnik je izvukao pištolj, uperio ga ka radniku uz pretnju "Pobiću vas sve!" Nakon toga polomio je rampu i pobegao.

- Ne napadaju samo radnike na terenu. Danas smo imali i napad na radnicu korisničkog servisa. Takvo nasilničko ponašanje je gotovo svakodnevno, ali opet napominjem da je u pitanju jako mali broj ljudi jer većina poštuje propise. Ipak svi nasilnici će biti strogo kažnjeni za svoja dela. Kaže Vesić.
Inače vozač Bajram T.(39) je da podsetimo, početkom avgusta prošle godine udario kolima policajca i nosio ga na haubi automobila prilikom bežanja sa placa "Parking servisa" na Kalemegdanu. Naime, Bajram T. je odbio da plati kaznu od 40 evra, nakon čega je ušao u svoj auto, dodao gas i probio ulaznu rampu parkirališta.
Policijac zadobio je lakše telesne povrede, a službenici Policijske stanice Stari grad posle deset minuta potere uhapsili su počinioca.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je zgrožen jučerašnjim događajem.

- Kao čovek potpuno sam zgrožen time što se desilo - kaže Stefanović. - Ne smemo dozvoliti da neko pomisli da može da poliva ljude benzinom i da ih pali, bilo da je reč o predstavnicima policije ili običnim građanima. Oštra kaznena politika treba da bude pravac koji će pokazati da Republika Srbija to neće tolerisati, jer napad na policiju je napad na državu.

Izvor: novosti

Pogledajte još