VUČIĆ: Idem u Zagreb kod Kolinde

Vučić je na vanrednoj konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekao da u Zagreb nosi poruku mira i saradnje.
A izazvan jednim novinarskim pitanjem da li u Zagreb ide da bi na taj način "oprao fleke" Predsednika Nikolića,
Premijer je odgovorio da on ne pere nikakve fleke:
"Predsednik Nikolić je opravdano sprečen da prisustvuje inauguraciji, ali u dogovoru sa njim ja ću otići na inauguraciju hrvatske Predsednice Kolinde.
Niste primetili da na najmanje pet-šest najvećih uvreda koje su stigle iz Zagreba nismo odgovorili, a odgovarili smo i mnogo moćnijima!
Znao sam da je to pravično i pošteno. Nisam odgovarao jer živimo na istom prostoru. Ne mislite da ću da se udvaram bilo kome i bilo čemu? Ono što mi istinski želimo je unapređenje odnosa u regionu koje će ići na dobrobit i našeg i hrvatskog naroda. "

Premijer je objasnio da je takvu odluku doneo želeći da pokaže celom svetu da je Srbija "normalna i pristojna zemlja" i da je mnogo od lične i poltiičke sujete važnija politička i regionalna stabilnost.
- Ne pamtim da je neka odluka, koja nije dobro ni za mene lično, a ni za stranku,

naišla na toliki otpor. Nijednu noć nisam dobio toliko negativnih komentara, ali ja odluku menjati neću. Jer nije moj posao da se ulizujem i da radim dobro što je jednokratno, već dugoročno dobro za naše građane. Bilo bi me sramota kada bih vodio politiku koja bi ugrozila budućnost našeg naroda - rekao je Vučić.

Postavljeno je i pitanje koliko je međunarodna zajednica vršila pritisak da bi otišao na inauguraciju.

- Niko iz međunarodne zajednice nije smeo ni da me pozove da me pita da li idem. Tako se sa Srbijom ne razgovara - rekao je Vučić.

On je naveo da je njegov posao da se bori za Srbiju, da ne donosi lake odluke - jer za lake odluke "mogli ste da me izaberete i za predsednika kućnog saveta".

Dodao je da će tokom boravka u Zagrebu posetiti Mitropoliju SPC, te da će sa Miloradom Pupovcem prisustvovati liturgiji na Dan srpske državnosti - Sretenje u pravoslavnoj crkvi u Zagrebu.

Pogledajte još