“Loša kopija života” u Kulturnom centru Novi Sad

0

Rep mjuzikl, kao način izražavanja mlade, hip-hop generacije koja ne prihvata pravila današnjeg života i popularnosti na način koji je danas u Srbiji dominantan, premijerno će biti prikazana 20. i 21. februara. Muzika iza koje stoji stvaralački talenat Skaj Viklera, ovom mjuziklu daje posebno snažan ton.

Svakodnevnica nekad nije toliko sumorna dok joj se ne pogleda u oči. Kada u borbi sa olako usvojenim sistemom vrednosti pognemo glavu u znak predaje, na scenu stupa mlada generacija koja je spremna da ide “glavom kroz zid” samo da bi promenila današnjicu koju sa gorčinom naziva “Loša kopija života”. Prvi rep mjuzikl na našim prostorima govori upravo o njima, generaciji koja u sebi nosi bunt i novu energiju nošenu snažnim bitovima rep muzike, energiju svojstvenu onima koji ne pristaju na kompromise već od života traže ono što zaslužuju.

Sjajan tekst autorke Milene Depolo, iskazan je kroz režiju Boška Đorđevića i performans koji uključuje koreografiju Svetozara Krstića i Nebojše Gromilića uz 7 igrača na sceni i glumačku postavu predvođenu Miloradom Kaporom, Tanjom Pjevac, Ervinom Hadžimurtezićem i Markom Vasiljevićem. Kompozicije iza kojih stoji prepoznatljiv potpis Skaj Viklera, upotpunile su doživljaj koji gledaoce nipošto neće ostaviti ravnodušnim.

“Loša kopija života” premijerno će biti prikazana u Kulturnom centru Novi Sad, u petak 20. i subotu 21. februara. Ulaznice se mogu kupiti putem GIGS TIX-a, (centralna biletarnica – Kralja Aleksandra 12, TC Pariski magazin; Vulkan knjižare…) po ceni od 500 dinara.

Rep mjuzikl će reprizno biti odigran u četvrtak 26.02., a nakon toga će se naći na redovnom repertoaru Kulturnog centra Novi Sad. Beogradska premijera planira se za početak aprila.

Foto: Promo

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.