EKSKLUZIVNO: Kako je Gagi dao ulogu Noletu

On otkriva za portal Nadlanu.com kako je Novak Đoković zaigrao prvi put na pozorišnoj sceni.

“Za tebe neće biti problema, nekako ćemo se snaći, s obzirom da su sve predstave odavno rasprodate, rekao sam mu. Noletu su “perverzije” omiljena predstava. Znam to još od ranije. Kad je imao 14-15 godina gledao nas je u Ustanovi kulture “Vuk Karadžić”, gde smo tada izvodili komad. I sve bi se na tome završilo da mi nije palo na pamet da zaigra s nama na sceni. Kad se predstava završila, dok smo sedeli za stolom i razgovarali, predložio sam mu da dođe sutra uveče i izađe na scenu pred kraj komada. Odmah je pristao. Mnogo mu se svidela ideja, pošto ga gluma mnogo interesuje. Stalno me nešto zapitkuje kako ovo, kako ono. Ne bi me čudilo da upiše neku školu glume”, kaže Gagi i priznaje da je napravio jednu grešku:

“Hteo sam da sakrijem od Branke (supruge i koleginice glumice prim.aut.) da će Nole izaći na scenu i nastupiti u ulozi njenog bivšeg dečka. Pala bi u nesvest. Umesto toga, sve sam joj istrtrljao pre početka predstave i tako sebi pokvario doživljaj.

Bez šale sad, bilo je sjajno. Nole je došao da nam se pridruži, iako je već trebao da se sprema za put u Dubaji gde igra na velikom ATP turniru. On je fantastičan, ništa mu nije teško i, uprkos tome što je velika zvezda svugde u svetu, ostao je prirodan, onakav kakav je bio kao dete. Pratio sam ga pre dve godine na Australijen openu. Pomogao mi je da sakupimo novac za napuštenu decu iz Zvečanske. Privilegija je družiti se s takvim čovekom”, kaže Dragan-Gagi Jovanović.

U publici se našao i Marko Jarić, koji je svoje oduševljenje podelio na društvenim mrežama.

Pogledajte još