STRAVIČAN POKOLJ: Pobijeni svi psi i mačke, meštani u strahu

Pet pasa i četiri mačke otrovani su u selu Gornji Vrhovci nedaleko od Požege, tvrde članovi udruženja za zaštitu životinja Sirius, koji su protekla dva meseca hranili životinje i pokušavali im pronaći dom, prenosi Jutarnji list.

Životinje su u selu pod Papukom umirale danima, u najtežim mukama, povraćajući krv. Nije im bilo spasa. Kada su došli u redovnu kontrolu, članovi udruženja pronašli su zaleđena tela nesretnih životinja. U selu živi samo petero ljudi, koji kažu kako ne znaju ko je otrovao pse i mačke i koji su sada u strahu i za vlastite živote

(old_image)

Činjenica jest da je jedan seljanin nekoliko dana pre nego su životinje počele umirati čuo kako se automobil zaustavlja u selu. Pošto je blizu lovište, pretpostavio je da je reč o nekom od lovaca, pa se nije usudio izaći iz kuće. Tek kad se automobil udaljio, izašao je i vidio pse kako jedu iz plastične posude. Shvatio je da se unutra nalaze kosti, prelivene tekućinom ružičaste boje. Brzo je oterao pse, uzeo kutiju i spalio sav sadržaj.

“Bojao se da je otrov, ali nije nas nazvao. Seljani su uglavnom starci i boje se lovaca. Kad smo došli i pronašli leševe, zgrozili smo se. Analize su skupe, pa smo poslali samo jednog psa na obdukciju i toksikološku analizu. Još nemamo rezultate, to će potrajati barem desetak dana, ali pozvali smo policiju jer sumnjamo na trovanje. Na psima nema nikakvih tragova povreda - kaže Gorana Malbašić iz udruge Sirius.

Izvor: Jutarnji list

Pogledajte još