Vreme je za ovih 7 stvari koje će ti pomoći da preboliš raskid

1. Ne kontaktiraj bivšeg

Ovo je iskreno najvažnije pravilo. Drži odstojanje i ne šalji poruke, mejlove, ne zovi i nikako se ne viđajte. Trebalo bi da ga skloniš sa Fejsbuka i svih drugih društvenih mreža. Svi ovi potezi ne moraju da budu večni, već samo dok se osećaš ranjivo. Najbolje bi bilo da pred očima nemaš njegov lik.

2. Oslobodi se emocija

Plači, kukaj, vrišti i deri se. Ponašaj se kako god je potrebno da iz sebe izbaciš sav bol i negativna osećanja. Kada ti ljudi u šali kažu da su raskidi teški – u pravu su. Sasvim sigurno ćeš osetiti određene emocije bez obzira na to kakav je raskid bio. Ispoštuj svoja osećanja a bol će polako nestajati kako ih se budeš oslobađala.

3. Prihvatanje

Prihvatanje kraja veze je poput programa za odvikavanje od alkohola. Znatno brže ćeš doći do faze prihvatanja ukoliko ga se kloniš. Ova strategija se prvenstveno oslanja na vreme, ali postoje i drugi načini da dođeš do željenog cilja. Objektivno sagledaj situaciju, čak iako se nisi složila sa raskidom. Ako te više nije voleo, to je jako tužno i plakaćeš puno kada prihvatiš tu činjenicu. Ukoliko ste se oboje složili jer stvari nisu išle kako treba, ne preteruj sa analiziranjem svih stvari koje su mogle da budu drugačije. Tvoja misija je da dođeš do tačke kada ćeš prihvatiti trenutno stanje.

Možda će trebati da prođe određeno vreme da um i srce sustignu realnost, ali u međuvremenu prihvati činjenicu da je veza završena.

4. Ponovo pronađi sebe

Velike su šanse da si izgubila deo sebe u vezi. Sada imaš priliku da ponovo pronađeš sebe i to može biti jako zabavno. To je jedna od pozitivnih stvari raskida i trebalo bi da je prigrliš. Možda si zapostavila neki hobi koji si volela ili si možda prestala da sebi organizuješ duga kupanja sa mirišljavim svećama. Postoje brojne lične stvari koje su te činile posebnom, samo moraš da ih ponovo pronađeš.

5. Zabavljaj se

Kada stvarno budeš bila spremna da se zabavljaš, pozovi prijatelje i izađi u provod. Uradi nešto što će ti izmamiti osmeh i učiniti da se osećaš dobro iznutra. Budi ponovo spontana i blesava. Uživaj u životu.

6. Obrati pažnju na misli

Kako budeš išla napred, ne osvrći se na prošlost i bivšeg. Prihvati da su iza tebe bila dobra i loša vremena, smej se ili plači, ali ostavi prošlost u prošlosti i nemoj se držati za nju.

Ne gledaj stare slike ili poruke. Sada se sve vrti oko tebe i tvoje sadašnjosti. Tvoj bivši je deo osobe koja si danas i možeš da budeš zahvalna na tome, ali to poglavlje je zatvoreno.

7. Prihvati ranjivost

Nemoj odmah da ulećeš u novu vezu misleći da je sve u redu. U pitanju je verovatno najlakše privremeno rešenje, ali na taj način nikada nećeš preboleti bivšeg. Dugoročno gledano, nisi prebolela bivšeg, a ako se i nova veza završi, moraćeš da misliš na dva bivša tipa. Ovako samo prolongiraš neizbežan bol.

Izvor: 24sata

Pogledajte još