Slavimo underground: Treći rođendan "Bivšeg bara" u "Drugstore"!

0

Velika rođendanska žurka “Bivšeg bara” biće u subotu 21. februara u klubu “Drugstore” od 23 časa. U “maloj sobi” nastupaju PTŽC, Stevie Whisper, Pharmacist, Filip Xavi. U “tajnim odajama” su Kӣr (live), A//O & pann+onn & Nemanja Lazić (live), Doo, Vitanov.

U momentu kada se svima učinilo da je gotovo sa beogradskim undergroundom, kod Paliluske pijace se pojavio „Bivši bar“. Smešten u staru, rustičnu kuću sa dvorištem, okupio je one „drugačije“. Ubrzo potom, ekipa ljudi koja je smislila koncept „Bivšeg bara“, poklonila je Beogradu, u istom kraju, i jedini pravi underground klub – „Drugstore“. Iz stare kućice na Paliluli, „Bivši“ se preselio u Kosovsku i nastavio tradiciju, dok je „Drugstore“ promenio lokaciju u nov, veliki industrijski prostor kod Pančevačkog mosta. Namerno izmešten iz popularnih distrikta i rečnih obala, doneo je nešto što pre nismo imali, duh Berlina. Ponovo je stvorena subkultura naše prestonice. U ovom stvaranju su učestvovali mnogi, a među njima i muzičari, atristi, dj-evi kao što su Traxx, Massimiliano Pagliara, Perc, Jonas Kopp, Orgue Electronique, Dj Tlr, Suregon, DVS1, Morphosis… Beograd se konačno upisao na mapu evropskih underground klubova.

I dan danas, jedina dva mesta kroz koje diše alternativa u ovom gradu su „Bivši“ i „Drugstore“. U subotu, 21. februara će biti tačno tri godine, treći krug oko Sunca, od kada je ponovo sve oživelo. U subotu 21. februara upravo u „Drugstore“ se slavi rođendan „Bivšeg bara“. Vidimo se!!!

Info Facebook

mapa

Foto: Promo

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.