Ubica troje mladih nema grižu savesti

"Uopšte se ne osećam krivim za ovu nesreću. Ne osećam grižu savesti, nisam kriv", rekao je Vranić. Njegov branilac tražio je da se Vraniću sudi u nekom drugom gradu, ali je sudija taj zahtev odbio. Suđenje je zakazano za 26. mart, prenosi 021.rs

Za tragični udes, koji se dogodio 8. juna prošle godine u 2:06 posle ponoći na raskrsnici Bulevara oslobođenja i Bulevara cara Lazara, Više javno tužilaštvo je optužilo 21-godišnjeg Vranića iz Novog Sada, vozača "audija 8" šabačkih registarskih oznaka. On se tereti za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, za koje je zakonom predviđena kazna od dve do 12 godina zatvora. On je i dalje u pritvoru.

U zapisniku o uviđaju se ne navodi ko je upravljao "golfom 1,9 TDI" u kojem je bilo troje nastradalih te se zbog toga naknadno veštačilo DNK analizom. Inače, na tom automobilu su usled silovitog udarca bile jako oštećene sve četiri strane, dva tela poginulih na licu mesta bila su potpuno ili delimično van vozila, a jedan leš je zatečen u prtljažniku.

Podsetimo, u saobraćajnoj nesreći poginuli su Milica Ležimirac, Vladica Vanja Matović i Aleksandar Marić. Njih troje su se tragične večeri "golfom" vraćali sa proslave godišnjice mature. Svi su poginuli na licu mesta.

Prema dosadašnjim saznanjima u istrazi, Vranić je vozio brzinom od oko 160 kilometara na sat, a izmereno je da je u krvi tom prilikom imao 1,17 promila alkohola u krvi, dok je naknadno u bilnici utvrđeno da ima 1,3 promila.

I sam Vranić je u ovoj nesreći povređen i nakon ukazane lekarske pomoći pušten je na kućno lečenje. Nakon toga određeno mu je policijsko zadržavanje i od tada se nalazi u pritvoru.

Ubrzo posle nesreće, u javnosti su se pojavila dva snimka nesreće, zabeležena na sigurnosnim kamerama.

Pogledajte još