SRAMOTA SRBIJE: Vojni pilot se ubio zbog nemaštine

- Samoubistvo je izvršio u stanu, u kadi u kupatilu. Petrović je u poslednje vreme bio u depresiji, mnogo ga je pogodilo smanjenje plate. Teško je živeo, naročito jer mu supruga nije imala posao. Iza sebe je ostavio troje dece. Ovo je baš velika tragedija, svi koji su ga poznavali su u šoku - naveo je naš izvor.

Prema rečima našeg sagovornika, Petrović je važio za mladog i perspektivnog pilota.

- Do pre dva dana je dolazio na posao. Znali smo da je u teškoj materijalnoj situaciji, ali se on uobičajeno ponašao. Juče nije došao na posao i ubrzo smo saznali šta se dogodilo. Ostavio je oproštajno pismo, naslovljeno na najstarijeg sina - rekao je naš sagovornik.

Ministar odbrane Bratislav Gašić potvrdio je za Kurir da se nesreća dogodila, ali je istakao da ne može da govori o detaljima dok se ne završi uviđaj i istražne radnje.

Ekipa Kurira bila je juče na licu mesta, u Lješkoj ulici. Međutim, vrata stana nesrećnog Petrovića niko nije otvarao. Susedi uglavnom ništa nisu želeli da komentarišu.

Serija tragedija
Ova tragedija nije usamljen slučaj u Vojsci Srbije.

Vojnik po ugovoru Miodrag Petrović (43) izvršio je samoubistvo prošle godine u vojnom strelištu „Žiča“ kod Kraljeva. On se ubio hicem iz automatske puške dok je bio na straži, navodno jer ga je ostavila supruga. Kolege su govorile da je živeo u teškoj finansijskoj situaciji, a da je odlazak njegove žene bila samo kap koja je prelila čašu. Vladimir Čapelj (30) iz Begeča ubio se u porodičnoj kući u Ulici Vuka Karadžića. Čapelj je bio profesionalni vojnik iz Drugog pontonirskog bataljona Rečne flote. On je iz pištolja pucao sebi u glavu u sobi u kojoj su spavali njegovi šestogodišnji sin i četvorogodišnja ćerka.

U avgustu 2013. profesionalni vojnik D. B. obesio se u kasarni u Zaječaru, gde je bio vozač u komandi za razvoj Timočke brigade. U aprilu iste godine profesionalni vojnik Željko Langura nastradao je prilikom vršenja dužnosti u skladištu centralne logističke baze u blizini Kraljeva. Kako je tada saopšteno, Langura je počinio samoubistvo, ali motiv nije poznat.

Kurir

Pogledajte još