ĆERKE MONSTRUMI: Tukle staru i nemoćnu majku jer im nije dala pare!

Ženu je spasao rođak koji je bio u prolazu kraj njihove kuće te je svratio, nakon čega je obaveštena Hitna pomoć, a potom i policija. Međutim, ćerke nisu u prvi mah htele da puste lekare u kuću.

- Starica je imala povrede po glavi i licu, kao i otekline na rukama i nogama. Prebačena je u Urgentni centar, a ćerke, za koje se sumnja da su psihički bolesne, u Zavod za mentalno zdravlje. Tamo ih je pregledao psihijatar pa su upućene u Specijalnu psihijatrijsku bolnicu u Gornjoj Toponici, gde su i zadržane - kaže naš izvor.

Po oceni tužilaštva, sumnja se da je počinjeno krivično delo nasilje u porodici, a psihičko stanje ćerki biće utvrđeno veštačenjem. Komšije navode da su ćerke zlostavljale majku godinama i da su lečene zbog psihičkih problema. Ipak, majka nije želela da ih prijavi.

- Ćutala je i trpela maltretiranja. Iako su bile neuračunljive, Korna K. ih je volela. A bilo joj je teško. Govorila je: „Ah, da imam para da kupim konopac, obesila bih se, ne mogu više da izdržim“. Ne da bog nikome - priča prvi komšija Branko Ilić.
Komšinice potvrđuju da su ćerke nakon smrti njihovog oca maltretirale majku „jer im nije davala pare“.

- Dok im je otac bio živ, do pre šest godina, nisu smele da maltretiraju majku. Ali, onda je počeo pakao. Mlađa je bila više nasilna, tukla je majku jer joj nije davala pare od penzije - priča jedna od komšinica.

Starica je smeštena u KC Niš zbog manjeg krvarenja na mozgu, gde se oporavlja, ali se njeno zdravstveno stanje prati zbog mogućih komplikacija.

Izvor: blic

Pogledajte još