Neće te naprasno ZAVOLETI ako se odmah baciš na SEKS s njim!

Prebrzo upuštanje u seks, s kojim hoćete nadomestiti nedostatak emocija

Ukoliko se dogodi situacija u kojoj ste nekoga procenili kao dobrog, zgodnog, lepog, sviđa vam se, dva puta ste izašli s njim...

Već sada ste sigurne da s njim želite nešto više od prijateljstva. Odlučite se za preskakanje nekoliko koraka, koji će se odigrati u krevetu, ali on ne deli vaše osećaje. Nadate se da ćete time probuditi njegove osećaje i srce.

Ne tvrdimo da to nije moguće i da se to ne događa, ali u to iskreno sumnjamo. Žene kreću iz pretpostavke da je muškarcima važan samo seks i da vrlo rado spavaju sa ženama, te da im sam čin seksa znači sve.

Većinom to nije tako. Ako nema emotivne komponente seks je sigurno neće prizvati, gotovo da je obrnuto. Govorimo o primeru kada žena predlaže seks muškarcu, malo njih će to odbiti.

Ona će u muškim očima dobiti razne kvalitete pozitivne ili negativne, ali kakva god bio pripisan kvalitet neće imati uticaja na emocije. Neki će je nazvati posle toga pogrdnim imenom, neki će je preuveličati i reći da je napokon došla žena koja zna šta je dobar seks.

Ako ni jedno ni drugo niste u potrazi za ljubavlju tada je ovo uredu. Seks do 16 godina jako utiče na osećaje kod maloletnika, kod odraslih vrede drugačija pravila. Seks je seks, ako ste oboje za, razlozi nisu potrebni, posledica nema kao ni emocija.

Neki koji su konzervativnije orjentisani reći će da seks neminovno utiče na naše emocije, što je verovatno istina. Osećaji ljubavi ne dolaze iz ničega javljaju se iz raznih razloga, pa nije nemoguće da se dogodi kroz seks.

Savet:Nikada ne gradite ljubav na seksu. Ne želimo isključiti mogućnost da će se od iskre stvoriti požar koji će uzrokovati večni plamen. Može se dogoditi da se zbog polnog odnosa razvije ljubav, sve je moguće. Zato vam savetujemo da u takvim situacijama dobro razmislite šta vam je činiti kako kasnije ne biste bili u strahu od odbacivanja. Preporučujemo da pričekate sa polnim odnosom barem neko vreme dok se muškarac barem malo emotivno ne veže.

Izvor: .intimatemedicine.

Pogledajte još