Islamski horor: Bizarna parada zgrozila svet

0

Na snimku se vidi 21 zarobljenik, svi u narandžastoj odeći, koji su predstavljeni kao 16 boraca vojnih snaga iračkog Kurdistana – takozvane pešmerge, dva iračka vojnika i tri policajca iz Kirkuka, grada koji se nalazi 240 kilometara severno od Bagdada, prenosi AFP.

Najpre je prikazano kako taoce, spuštenih glava, džihadisti vode ka kavezima na jednom trgu okruženom betonskim zidovima i maskiranim borcima IS sa oružjem u rukama, a jedan bradati muškarac sa belim turbanom upozorava pripadnike pešmerge da se ne suprostavljaju džihadističkoj organizaciji.

Potom se vidi kako se zarobljenici u kavezima smeštenim na zadnjem delu kamioneta sprovode ulicama, dok desetine stanovnika i naoružanih muškaraca sve to posmatraju.

Na snimku nije preciziran datum niti lokacija, ali su kurdski izvori rekli francuskoj agenciji da je napravljen pre nedelju dana na pijaci u Havidži, gradu pod kontrolom IS koji je oko 50 kilometara udaljen od Kirkuka, prenosi Blic.

Video snimak ne sadrži nijednu ekplicitnu pretnju zarobljenicima, ali su oni na kraju prikazani kako kleče pred maskiranim muškarcima koji drže automatsko oružje.

U okviru ovog snimka prikazane su i scene iz ranije objavljenih snimaka IS, uključujući pogubljenje jordanskog pilota Maaza al-Kasasbeha, koji je spaljen živ u kavezu, kao i odrubljivanje glava 21 egipatskom hrišćaninu u Libiji.

Snima je ubrzo povučen sa Yourube kanala.

Foto: Printscreen

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.