Uhapšen brutalni ubica iz Batajnice

Brutalno ubistvo počinjeno zbog svađe u saobraćaju

Knežević se sumnjiči da je u ponedeljak po podne, posle svađe u saobraćaju, mačetom ubio Katilovića. Najpre mu je isekao nos, a zatim mu zadao smtonosni udarac u butinu i presekao mu arteriju zbog čega je iskrvario za nekoliko minuta.

Osumnjičeni je prvo otkriven pregledom sigurnosnih kamera sa obližnje kuće gde se u jednom trenutku pojavio kako prolazi ulicom. Zatim je priveden i u policiji ga je prepoznala Nena Katilović, supruga ubijenog. Knežević je uhapšen u petak ujutru, doveden na saslušanje, a zatim pušten. Čim su u policiju stigla veštačenja DNK tragova, juče ujutro je uhapšen ponovo i sproveden na saslušanje kod tužioca.

Njegova porodica ne može da veruje da je počinio zločin. U čudu su i komšije. U kući Kneževića, koja je od mesta zločina udaljena svega stotinak metara, juče je vladao muk. Sin i ćerka osumnjičenog Kneževića jedva da su mogli da govore.

Komšije osumnjičenog Kneževića tvrde da on nije bio agresivan.
- Nikad se ni sa kim nije ni posvađao, a kamoli potukao. On je dobar čovek. A i toliko je mršav da ne verujemo da je imao snage da nekoga ubije - kažu komšije.

- Pitajte komšiluk kakav je moj Pera. Ni mrava ne bi zgazio. Ne verujem da je to učinio. Živim sa njim. Valjda bih primetio neku promenu u njegovom ponašanju. To veče je išao tetki da odnese večeru i usput je svratio u prodavnicu da kupi hleb. Nije nosio nikakav nož, niti se vratio kući krvav - priča ubičin sin Aleksandar Knežević.

Supruga: Policija me vodila da prepoznam zločinca - Za tog osumnjičenog ubicu Petra sam čula samo iz priče. Njegov brat je bio prijatelj moga Stevana, ali ja ga nisam poznavala - kaže za “Blic” Nena, supruga ubijenog Stevana Katilovića. Ona kaže da je Petar uhapšen u petak u četiri sata ujutru, a da je nju policija kasnije tokom dana pozvala na prepoznavanje. - Bila sam na prepoznavanju. Rekla sam da je on 90 odsto ubica moga muža. Onda je policija još čekala ostale dokaze, DNK tragove i kada su to dobili, ponovo su ga uhapsili - kaže Nena. Osumnjičeni je živeo u njihovom kraju. - On i Stevan su se znali, ali niko nikada sa Stevanom nije bio u svađi, pa ni taj čovek. Zašto tako da uradi, ne znam. Tek sada od komšija čujem da je alkoholičar i to je možda i razlog, ne znam - kaže Nena. Stevan Katilović biće sahranjen sutra u 12.30 sati na groblju u Batajnici

.
Aleksandar je poznavao ubijenog Katilovića.

- Viđao sam ga po kafanama. Sve što mogu da kažem jeste da je bio dobar dečko. Moj otac ga nije znao - dodaje sin.

On tvrdi da njegov otac nema zelenu jaknu koju je u opisu ubice navela Katilovićeva supruga.

Aleksandar Knežević

- Nemamo ni mačetu. Imamo noževe jer gajimo i koljemo svinje, a i ja sam imao ribarnicu. Dali smo policiji sve noževe koje imamo, ali ni na jednom nije bilo krvi - priča Aleksandar.

Posle prvog privođenja, Knežević je, tvrdi njegov sin, otišao u njihovu drugu kuću u centru Batajnice.

- Tamo je prenoćio i tu je ponovo uhapšen. Nisam ga čuo od tada - priča sin.

Blic

Pogledajte još