KAKO do posla u Australiji

Iako teško daje iseljeničke vize, Vlada Australije omogućava lako zapošljavanje inostranih radnika specijalizovanih za deficitarna zanimanja na tamošnjem tržištu rada.

Zbog odličnog radnog zakonodavstva, pre svega dobrih uslova rada i visokog standarda (odnos plata i troškova je svrstava na treće mesto liste najboljih država za život po standardima UN).

Australija je veoma popularna među sve većim brojem građana Srbije rešenih da bolji život potraže preko granice naše zemlje. Australijski centar za zapošljavanje objavio je listu deficitarnih zanimanja na kojoj se najviše traže zanatlije i stručnjaci za atrhitekturu softvera. Pre nego što se odlučite za put u daleku Australiju, raspitajte se o trenutnim potrebama tržišta rada.

Samo uz pomoć Komisije za imigraciju i Centra za zapošljavanje možete dobiti radnu dozvolu, koja vam omogućava legalan boravak u zemlji kengura.

Deficitarna zanimanja:

Kuvari (posebno šefovi kuhinja koji imaju višegodišnje iskustvo)

Građevinski radnici (keramičari, zidari, umetnički stolari)

Sportski treneri (fitnes, fudbal, plivanje, košarka)

Programeri (softver arhitekte i apps kreatori)

Medicinske sestre i lekari različitih specijalizacija

Više informacija o tome koji su profili zanimanja traženi u australiji možete pronaći na linku http://www.nwivisas.com/nwi-blog/australia/australian-skilled-occupation-list-2014-%E2%80%93-2015-published/

Nadlanu

Pogledajte još