RESONATE festival 2015: Šest dana u dve programske celine: CONFERENCE i LIVE

Resonate je platforma za povezivanje, razmenu znanja i edukaciju, koja spaja vrhunske umetnike i istraživače u bavljenju pozicijom tehnologije u umetnosti i kulturi. Nastavljajući pomeranje granica između umetnosti, medija i tehnologije, novo izdanje festivala proširuje svoj program na šest dana - od ponedeljka, 13. aprila do subote, 18. aprila, a ove godine čine ga dve programske celine: LIVE i CONFERENCE.

Resonate 2015 počinje LIVE programom, koji se bavi ulogom i uticajem savremenih tehnologija na muziku i novim tendencijama u muzici uopšte. Sastoji se od radionica, predavanja, debata upravo na temu novih tendencija u savremenoj muzici kao umetnosti, ali i u muzičkoj industriji.

LIVE program Resonate festivala čine dnevni deo, koji traje tri dana, i večernji, koji traje svih šest dana. Pažljivo izabrani LIVE muzički program ove godine okuplja više od dvadeset imena elektronske muzike uz dugo iščekivane izvođače među kojima su Ben Frost, Andy Stott, duo Simian Mobile Disco, Emika, Machinedrum, Inc., i poziva nas da istražimo zvučne pejzaže Bob Ostertaga ili Lichensa. Resonate. Resonate uvek predstavlja i multitalentovane lokalne muzičke zvezde, a ove godine tu su: Marko Nastić, Jan Nemeček, Hetem, Rahmanee, Feloneezy i Stevie Whisper.

Resonate priprema i par iznenađenja za trenutke najvećeg nestrpljenja, pred sam početak festivala i za svaki deo LIVE programa bira prostore odgovarajućeg senzibiliteta, u želji da oživi grad i pokrene internacionalnu publiku da pored Doma Omladine, poseti i najuzbudljivije beogradske klubove: Drugstore, Magacin Depo, Tube, Dot...

CONFERENCE program se nastavlja na LIVE program i traje tri dana - od četvrtka do subote. Ovaj program je suština Resonate festivala, jer učesnicima otvara kreativne procese u umetnosti kroz nove tehnologije i nove medije. Radionice, predavanja, izložbe, prezentacije, panel diskusije, projekcije, i izuzetni audio vizuelni performansi, čine ovaj deo programa festivala.

Poseban uspeh konferencijskog dela Resonate festivala je što iznova okuplja veliki broj predavača, koji su ranijih godina oduševili beogradsku publiku, kao što su: Andreas Müller, Onedotzero, Karsten Schmidt, Joanie Lemercier ili Andreas Gysin, ali i po prvi put predstavlja kreativce među kojima su Robin McNicholas, Kimchi & Chips, Ruairi Glynn i Svetlana Maraš.

Posle tri unapred rasprodata festivala, u susret lokalnoj publici, Resonate otvara vrata za pojedinačne ulaznice Live programa. Resonate priprema posebnu ponudu i za goste iz regiona, jer će oni ove godine imati mogućnost da karte za festival kupe po pristupačnijim cenama u predprodaji i to sve do 10. aprila.

Resonate, ne samo što povezuje vizuelnu i audio umetnost, dizajn i edukativne programe, već pokreće i razgovore o prisustvu savremene tehnologije unutar umetnosti i kulture.

Sve informacije o učesnicima, otvorenim konkursima, specijalnim ponudama i novostima Resonate festivala, možete pronaći na stranici resonate.io/2015 i pratiti na društvenim mrežama festivala:
Facebook
Twitter
Instagram
Flickr

Ulaznice su u pretprodaji na svim prodajnim mestima Eventima, od četvrtka, 27. februara do 10. aprila 2015.

Specijalna cena karata za region:
Komplet karta (ceo program - šest dana i šest noći) RSD 14.650 (€120)
Komplet za večernji - muzički program (oko 30 nastupa): RSD 6.750 (€55)
Dnevna karta (četiri koncerta): RSD 1.250 (€10)

Pogledajte još