Snežana Đurišić otkriva: Silvana i Tito su mi bili podrška na početku karijere

Kurirje postavio pitanje “Ko je devojčica pored slavne Silvane”, a admin Silvanine strane je u međuvremenu stupio u kontakt sa Snežanom Đurišić. Vidno raspoložena nakon sinoćnjeg sjajnog koncerta u beogradskom Sava centru, povodom jubileja 40 godina na estradi, Snežana je za portal aura.ba kazala:
- Hvala za ovu fotografiju. Rado se sećam tih trenutaka. Nastala je u beogradskom Domu sindikata 1971. godine. Silvana tada velika zvezda, a ja devojčica, koja sanja da bude velika kao ona. Imala sam petnaestak godina. I već sam imala snimljenu ploču iza sebe, neke festivalske nastupe, tek se upisala u srednju muzičku školu... Puno su mi značili njena podrška i saveti u tim godinama – priseća se tih vremena legendarna umetnica, a onda nastavlja da veze priču o Silvani:

- Bila je i ostala velika dama, neprikosnovena i neponovljiva. Pozitivna žena u svakom pogledu, odličan pevač!

Zanimljivo je da Đurišićka, prisećajući se svojih početaka, uz spominjanje Silvane, koja joj je bila podrška, te Radmile Trifunović iz Radio Beograda, posebno poglavlje u svojoj biografiji posvećuje Josipu Brozu Titu. Kaže, on je kao pionirku primetio i sve njene želje ispunio:
- Ja sam živjela u Kraljevu, ali sam imala sreću da me kao mladu i talentovanu pionirku pozovu da pevam zajedno sa Zoranom Lekovićem na Titovom rođendanu u Domu omladine. Zajedno sam s Titom sekla rođendansku tortu. U razgovoru me je pitao šta bih volela da budem kad porastem. Ja sam odgovorila da bih volela da budem pevačica i da bih volela da upišem srednju muzičku, ali da neću moći zato što te škole nema u Kraljevu.

- On me onda priupita gdje mi tata radi, i ja mu sve to ispričam, rekla sam čak i broj vojne pošte u kojoj je tata radio. To je bio maj, a mi smo već u septembru živeli u Beogradu. Meni je tata posle pričao da su samo došli i rekli: „Đurišiću, pakuj se, seliš se u Beograd.”

Sudbina je htela da mi dolaskom u Beograd prva podrška na estradi bude Silvana - kazala je za aura.ba portal Snežana, otkrivši ove, javnosti do sada nepoznate podatke iz svoje biografije.
Inače, zahvalnost za ovu fotografiju dugujemo mlađanom Đorđu Stankoviću, fanu Silvane Armenulić.
Izvor: aura

Pogledajte još