FEST premijera domaćeg filma "Unutra" Mirka Abrlića i Jelene Marković

0

Domaći dugometražni igrani film “Unutra” u režiji Mirka Abrlića i Jelene Marković, premijerno će biti prikazan na ovogodišnjem FEST-u, 7. marta u 19 sati, u Velikoj sali Kinoteke. Film će biti prikazan u okviru nove programske celine FESTA pod nazivom “Microwave”, koju čine četiri domaća filma (“Unutra” Mirka Abrlića i Jelene Marković, “Okean” Tamare Drakulić, “Petlja” Milutina Petrovića i “Žigosana” Saše Radojevića) i čiji je cilj posebna promocija garažnog filma u Srbiji, koji je sve više zastupljen u domaćoj kinematografiji.

7. mart u 19 časova
Velika sala Kinoteke u Uzun Mirkovoj

Repriza filma je u nedelju, 8. mart u 12 sati, u Dvorani Kulturnog centra u Kolarčevoj ulici).

Više o filmu “Unutra”:

Režiju filma potpisuju zajedno Mirko Abrlić i Jelena Marković. Mirku je “Unutra” prvi dugometražni film, Jeleni treći (“Veze”, “Država”). Pored toga, Mirko Abrlić potpisuje i scenario, a Jelena produkciju ovog filma. “Unutra” je filmski debi mladog glumca Aleksandra Milisavljevića koji igra glavnu ulogu, i Đorđa Erčevića, već poznatog publici iz mnogih televizijskih serija (“Ravna Gora”, “Jelena” itd.)

Jovan počinje izdržavanje jednogodišnje zatvorske kazne u specijalnoj zatvorskoj bolnici, na odeljenju za osuđene narkomane. Upoznaje se sa pravilima ustanove i sa samo-organizovanim poretkom osuđenika. Osuđenici se drže svojih internih pravila konstruisanih oko heroina, a u centru moći nalazi se diler Mare. Jovan se drži po strani, ali unutra, u sistemu dvostrukih pravila, svi njegovi postupci deluju već predviđeno i vode ka istom ishodu: u bolest.

Foto: Promo

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.