Skinuta sa aparata: Biljana Pejović najzad van životne opasnosti

- Biljana je skinuta sa aparata i vidi se boljitak, međutim, zbog ozbiljnosti samog hirurškog zahvata i dijagnoze, oporavak će trajati dugo. Iako je van životne opasnosti, i dalje postoji mogućnost da se stvari promene. Ništa nije izvesno.

- Njeno stanje se prati iz minuta u minut - kažu za „Blic“ zaposleni u Kliničkom centru.

Dobra vest je, kako su nam objasnili, da je posle operacije aneurizme supruga Ace Pejovića u stabilnom stanju i da je skinuta sa aparata. Svesna je, osmehnula se, počela je da priča i komunicira.

- Zbog opasnosti od gripa nisu dozvoljene posete, ali lekari nekad nakratko prošvercuju Acu da malo bude uz suprugu tako što mu daju beli mantil i masku za lice. On ovo teško podnosi i ne može da se pomiri sa mogućnošću da možda neće uspeti da se potpuno oporavi - priča naš sagovornik.

Ona bi u ponedeljak, uz saglasnost lekara i ako joj stanje ostane stabilno, trebalo da bude prebačena na odeljenje neurologije, gde bi bila zadržana najmanje nedelju dana. Konačnu odluku će doneti konzilijum lekara Neurohirurške klinike odeljenja D Kliničkog centra Srbije, gde je Biljana primljena na lečenje.

Podrška stiže sa svih strana

Prijatelji i kolege su uz Acu i njegovu porodicu od prvog dana i pružaju mu nesebičnu podršku u teškim trenucima.

- Acu ne ostavljamo ni na tren samog. Stalno ponavlja da, ako Bilja ne preživi, neće ni on. Tu smo za njega šta god da mu treba - rekao nam je Acin prijatelj.

Nadlanu / izvor: Blic

Pogledajte još