Izgladnela se DO SMRTI: Rekli joj da ima veliku zadnjicu

Njeni problemi počeli su samo nekoliko meseci ranije kada su je prijatelji iz škole počeli zadirkivati zbog oblina.

“ Govorili su joj da joj zadnjica izgleda veliko u kratkim pantalonama. To je pogađalo Lejsi i sve je uzimala za ozbiljno”, ispričala je njena majka Kendi Miler za News Journal. Kendi tvrdi kako su prijateljice volele Lejsi i kako joj nisu želele ništa loše, no da je njena ćerka postala fokusirana na svoju kilažu. Prvo se koncentrisala na zdravu hranu i vežbanje, no uskoro je njezina obitelj primetila da se Lejsi neobično ponaša Kad god bi išla u kupatilo, zaključavala se i pustila vodu da teče.

“Govorila bi da se zaključava zbog mlađeg brata i da pušta vodu kako bi se lakše ispiškila. Poverovala sam joj - govori majka. No, nakon što je njena ćerka počela mršaviti, zabrinula se. U jednom trenutku Lejsi završila u bolnici nakon što se onesvestila i lupila glavom. Tada su primetili da Lejsi povraća sve što pojede. Dijagnostifikovali su joj čir na želucu i pripisali lekove. Poslali su je psihijatru, no o poremećaju u ishrani nisu ništa komentralisairali. - Nakon njezine smrti, prvo sam krivila sebe, no ona je i doktore zavarala - priča Kendi.

Sa 57 kilograma, Lejsi je spala na samo 40. Na dan kada je umrla, vratila se iz škole i požalila da se ne oseća dobro. Njen očuh našao ju je u nesvesti, pokušao je oživeti i pozvao hitnu, no nije joj bilo pomoći. Na svoj rođendan pojela je sedam obroka, no majka sada veruje da je sve kasnije povratila. - Bila je vrlo pametna djevojka. Znala je dobro kako sve sakriti - govori Kendi koja je u spomen na svoju kći osnovala zakladu Lejsi koja se posle ćerkine smrti posvetila podizanju svesti o opasnostima anoreksije, bulimije i drugih poremećaja u ishrani.

“Ako spasim samo jednu osobu, onda moja ćerka nije umrla uzalud” zaključila je Kendi.

Izvor:Jutarnji list

Pogledajte još