Izlila se reka, Obrenovac bezbedan: Četiri porodice napustile domove

OBRENOVCU ne preti poplava, iako se na teritoriji ove opštine reka Peštan, desna pritoka Kolubare, izlila kod saobraćajnog mosta koji spaja mesne zajednice Poljane i Konaticu.

- Radi se o nebranjenom delu. Naše ekipe se nalaze sa obe strane mosta koji je trenutno neprohodan. Prati se situacija i zasada voda nije ušla u objekte, ali ta opasnost postoji. Tri domaćinstva su odbila evakuaciju, dok su četiri sama napustila domove. Ukoliko se nastave padavine može biti manjih problema - istakao je načelnik Vatrogasne brigade Beograd Mile Jovičić koji je u nekoliko navrata helikopterom nadletao ovaj prostor. - Zasada nema opasnosti po Obrenovac ili okolna sela. U slučaju bilo kakvog dešavanja građani će biti obavešteni istog trenutka. Kolubara je u Obrenovcu u nivou redovne odbrane od poplava, dok su Tamnava i Trstenica u vanrednoj.

Opečeni prošlogodišnjim iskustvom, Štab za vanredne situacije opštine Obrenovac zasedao je nekoliko puta tokom dana, a situaciju danonoćno prate i predstavnici "Srbijavoda", "Beogradvoda" i Instituta "Jaroslav Černi".

- Što se tiče podzemnih voda, kao što je slučaj u naseljima Viraga, Senjak, Sveti Sava i Rvatima, spremne su mobilne pumpe i vozila za iscrpljivanje kanalizacije - rekao je Miroslav Čučković, prvi čovek Obrenovca.

KRENULA KLIZIŠTA

DOK većina žitelja Obrenovca strepi od ponovnog izlivanja reka, meštani brdovite, Male Moštanice, zabrinuto gledaju zemlju. Kiša je opet pokrenula klizište, koje je u Selinskoj "pojelo" još metar zemlje.

Nadlanu / izvor: Novosti

Pogledajte još