Roditelji sedmogodišnjaka u strahu: Naš sin bi mogao da postane serijski ubica

Kim i njezin bivši suprug Rajan usvojili su Rajlana kad je bio beba. Njegova majka bila je zavisnica od kristalnog metamfetaminu i oba roditelja su patila od bipolarnog poremećaja.

Kako je dečak rastao, Kim i Rajan počeli su da primećuju uznemirujuće ponašanje, a ubrzo su saznali da i Rajlan pati od istih psihičkih problema kao i njegovi biološki roditelji.

Štaviše, zbog njegove agresivnosti i bolesne opsesije noževima, veruju da Rajlan predstavlja ozbiljnu pretnju celoj porodici, a pomoć su potražili kod dr. Fila.

Kim, koja ima još troje dece, rekla je da nije primećivala probleme do 18. meseca kad je Rajlan znao zadržavati dah sve dok se ne bi onesvestio, a s tri godine počeli su pravi problemi i dečak je iz dana u dan postajao sve agresivniji.

Uz sve to, ima i zamišljenog prijatelja, robota Blidera koji ga neprestano pokušava nagovoriti da noževima ubije svoju porodicu.

"Govori kako će podići noževe iznad glave i zabiti ih u naša prsa", govori Kim i nastavlja: "Kad je imao šest godina, zaključao se u kupatilo, uzeo žilet starijeg brata i izrezao prste samo da vidi kako krvare. Kasnije je rekao da ga je na sve nagovorio Blider".

Par je prestravljen i govore da je njihov najveći strah to da bi njihov sin mogao postati serijski ubica.

"Ne živimo normalno poslednje tri godine. Kad potpuno izgubi kontrolu, moramo da ga držamo. Ne volim to da radim svom detetu, ali to je nužno zlo. Bio je u sedam različitih bolnica i nisu mu pomogli", govori Rajan i zaključuje: "Brinem da bi Rajlan nekog mogao ubiti".

S druge strane, sestra Rajlanove majke govori da je problem u roditeljima koji dječaka drže na lekovima i vode ga po bolnicama svaki put kad se pojavi problem. S njom se donekle složio i dr. Fil koji tvrdi da ponašanje roditelja doprinosi ovoj situaciji.

Ona pak tvrdi da je jedino rešenje za ovu situaciju malo "dobre stare discipline".

index.hr/nadlanu

Pogledajte još