Pijan vozio autobus pun dece

Pripadnici policije su tokom redovne kontrole saobraćaja, na putu Doboj - Maglaj testirali vozača autobusa (66) posle čega je uhapšen.

Kako se navodi, alko-testom je utvrdjeno da ima 2,35 promila alkohola u krvi, što je sedam puta više nego što je dozvoljeno zakonom.

Policija je saopštila da će Osnovnom sudu u Doboju biti podnesen zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv vozača i privatnog preduzeće iz Doboja koje je vlasnik autobusa.

Izvor banjalučkih "Nezavisnih" upućen u detalje istrage, ističe da je riječ o preduzeću "Bosnaekspres", te da je autobus učenike osnovne i srednje škole vozio na relaciji Doboj - Potočani.

Ljerka Stanimirović, portparol Centra za javnu bezbednost Doboj, istakla je da će dobojskom Osnovnom sudu biti podnesen zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv vozača, pravnog lica i odgovornog lica u pravnom licu.

Kako ističu mediji u BiH, prema nezvaničnim informacijama, vozač autobusa je zbog istog razloga ranije dobio otkaz. Navodno je na posao vraćen na zahtev roditelja i dece, koja ne žele drugog vozača.

Nadlanu / izvor: b92

Pogledajte još