Ko su otmičari deteta iz Beograda

Nebojša Stefanović je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da je nakon otmice dvogodišnje devojčice u naselju Braća Jerković u Beogradu, srpska policija odmah stupila u kontakt sa kolegama italijanske policije.

"To su originalni francuski pasoši, otmičari su od ranije poznati francuskoj policiji, i ranije su počinili više krivčnih dela", kaže ministar policije.

Prema njegovim rečima, policiji treba više vremena za detaljniju kriminalističku istragu, pa će istražni organi raditi na slučaju cele noći i narednih dana.

Stefanović kaže da je sada najbitnije to što je troje otmičara, državljana Francuske, u rukama srpske policije i dodaje da za njih očekuje najteže sankcije.

Stefanović ponavlja da u interesu istrage ne može da otkrije više detalja otmice.

Ministar policije podseća da su otmičari krenuli najkraćom rutom prema mađarskoj granici.

"Oni su probili naplatnu rampu Šimanovci i krenuli tim delom auto-puta. Zatvrorili smo sve izlaze, ali nismo znali da li je to varka, da li postoji jiš neko vozilo za dalji transport", dodaje Stefanović.

Ministar policije kaže da je i dalje nepoznato da li je na pasošu, pronađenom kod otmičara, prava slika devojčice, ili je to fotografija nekog deteta koje liči na nju.

Stefanović je još jednom zahvalio policajcima i graničnoj policiji što su brzo reagovali i vratili dete roditeljima.

rts/nadlanu

Pogledajte još