Ovo morate znati o spermi: Da li je dijetalna, može li joj se menjati ukus i ostale bajke

# Kaloričnost
“Sperma ne sadrži belančevine niti šećere, koji deluju kao energetski izvori. Dakle, ne postoji nikakav “zdravstveni razlog” ili slična prednost zašto bi ona trebala da se konzumira, osim ako vam to ne predstavlja užitak ", otkriva doktor Abraham Morgentaler za Cosmo.

# Ukus
Postoje namirnice koje mogu da postignu da urin miriše drugačije, kao što su špargle. Ali, ne postoji dokaz da određena hrana može da poboljša ukus sperme i tu pre svega mislimo na ananas, za koji se čvrsto veruje da pomaže u tome.

# Plodnost

Muška plodnost može biti veoma osetljiva. Zbog toga se muškarcima preporučuje da žive što je zdravije moguće i budu "čisti" od stvari, kao što su droga, alkohol i cigarete, koje smanjuju mušku plodnost. Ali, priče da vežbanje može da smanji plodnost i slično, su potpuno neistinite.

# Količina

Količina ejakulirane tečnosti će se smanjiti kada je muškarac dehidrirao ili ako je ejakulirao u prethodnih nekoliko sati. Neki lekovi takođe smanjuju količinu ejakulata, posebno ako se radi o lekovima vezanim za prostatu i mokrenje.

# Izdržljivost

Sperma nije mnogo izdržljiva pa brzo umire, pogotovu kada je izložena toploti, hladnoći, pH promenama, sušenju pa i običnoj vodi, a kamoli vodi tretiranoj nekakvim hemikalijama. Priče o ženama koje su zatrudnele u kadi ili preko toaletne šolje su upravo to - samo priče.

Nadlanu / izvor: cosmopolitan

Pogledajte još