Otac otete devojčice: Maša je dobro, već je sve zaboravila

Otac dvogodišnje devojčice koju je 13. marta otelo troje državljana Francuske juče je za „Blic“ opisao stanje svoje ćerke.

- Maša se ponaša normalno, kao da se ništa nije dogodilo: sigurno nije svesna pokušaja otmice - rekao je Prenković, koji je i dalje uznemiren zbog svega što se dogodilo u petak.

On je potvrdio da bi rezultati toksikološke analize krvi devojčice trebalo da budu gotovi danas, nakon čega će se znati kojim su sedativom otmičari omamili dete. Devojčicina majka Mirjana, kojoj je Maša oteta iz ruku, juče nije bila raspoložena da govori o otmici deteta.

Troje otmičara je juče privedeno u Tužilaštvo za organizovani kriminal, gde su saslušani u prisustvu prevodioca i advokata po službenoj dužnosti.

U Tužilaštvu za organizovani kriminal kažu da se troje osumnjičenih terete kao organizovana grupa za otmicu. Preti im kazna zatvora od pet do 20 godina.

Tadić: Zašto je u poteri bio i ministar Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić negodovao je što je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović učestvovao u akciji spasavanja otete devojčice, ocenivši da je to moglo da dovede u pitanje delotvornost čitavog događaja. „Nije normalno da u policijskim akcijama spasavanja života učestvuju i hvale se time ministri policije“, rekao je Tadić na izbornoj Skupštini stranke Zajedno za Srbiju. Kako je naveo, „ministar policije u normalnoj zemlji je taj koji organizuje ministarstvo, a ne učestvuje u policijskim akcijama, jer dovodi u pitanje život policajaca i deteta koje treba da bude spaseno“.

U prvoj izjavi srpskoj policiji, bračni par Mišel Sebastijan (46) i Sandrin Goren (50), kao i njena ćerka Kristel Eje (26), tvrdili su da su devojčicu hteli da odvedu u Francusku i upotrebe je u brakorazvodnoj parnici koju Kristel vodi protiv svog muža.

Oni su navodno dete pronašli preko Fejsbuka. Prema tom scenariju, Mašu su planirali da izvedu pred sud kako bi se od nje uzeo DNK, koji bi koristili da dokažu da ona nije ćerka Kristelinog muža.

Međutim, policija i tužilaštvo sumnjaju u ovu verziju jer bi se navodnim testom DNK dokazalo i da osumnjičena Kristel nije majka devojčice.

Nadlanu / izvor: Blic

Pogledajte još