ISPOVEST NOVOSADSKOG SNAJPERISTE: Pucao sam na komšije iz ljubomore!

- Svi su se obogatili, a ja sa 30 godina nisam. Posmatrao sam ih kako lagodno žive, a ja nemam ni posao. Imaju kuće, voze dobra kola i imaju sve što im treba, a što bih i ja voleo. Oni su na brz način sve stekli, a ja sa 30 godina to nisam mogao - rekao je policiji Miloš Marić (30) iz Petrovaradina koji je uhapšen u petak zbog sumnje da je nedelju dana terorisao svoje komšije, a u čije je kuće i automobili ispalio nekoliko desetina metaka.

Marić, koji je ranije bio specijalac u vojsci, rekao je da većinu tih ljudi nije ni poznavao, ali je posmatrao kako žive.

– Ne mogu da se zaposlim otkako sam, pre godinu dana, dao otkaz na poslu. A i ja volim galantan život kakav moje komšije imaju. Lično nikog od njih nisam poznavao – rekao je Miloš Marić na saslušanju.

Međutim, pravi motiv zasad može samo da se naslućuje jer on nije pucao samo na bogataše.

– Verovatno će u toku postupka biti podvrgnut medicinskom tretmanu kako bi se utvrdilo njegovo psihičko stanje. Očigledno je da je reč o bolesnom čoveku, s obzirom na to da nikad nije krivično gonjen i nije bio na ratištu – dodaje izvor iz istrage.

Policija utvrđuje odakle mu oružje dok je ekspresnom balističkom analizom utvrđeno da su automatska puška i pištolj “tetejac” kalibra 7, 62 milimtetra oružje koje je korišćeno u pucnjavi.

– U “golfu” koji je bio parkiran u dvorištu njegove kuće odmah smo pronašli pušku s metkom u cevi iz koje je pucano. A u njegovoj sobi, koja se nalazi na spratu kuće, pronađen je pištolj “tetejac” kalibra 7, 62 milimetra koji je takođe koristio, zatim dve bombe, detonatorska kapisla, sporogoreći štapin, fantomke i velika količina vojno-policijske opreme – objašnjava izvor iz policije.

Od prve pucnjave, na dva putnička automobila, podignuta je uzbuna u novosadskoj kriminalističkoj policiji, koja je alarmirala i pripadnike novosadskog odreda Žandarmerije.

– Oni su sa sredstvima za rad u noćnim uslovima pratili osobe koje su se nalazile i kretale na tom potezu – saznajemo od izvora bliskog istrazi.

Veče pre hapšenja, dok su inspektorili bili u jami bivše Ciglane, čula su se dva pucnja.

(old_image)

– Ubrzo smo primetili osobu koja trčećim korakom beži, i to na 200 do 300 metara od kuće u koju je potom ušla. Zbog mogućnosti da pruži otpor dogovoreno je da se kuća blokira. Celu noć je držana pod opsadom. Upali smo u njegovu sobu i prvo njega savladali, a odmah je nađena i puška s metkom u cevi iz koje je pucao te večeri – dodao je izvor istrage.

Nadlanu / izvor: telegraf

Pogledajte još