Profil čoveka koji je 150 ljudi odveo u smrt

Dvadesetosmogodišnji Andreas Lubic posao u “Džermanvings” dobio je u septembru 2013. godine i iza sebe ima 630 sati letenja, potvrdio je na konferenciji za novinare Carsten Spohr, izvršni direktor Lufthanse.

Nakon školovanja neko vreme bio je pripravnik Lufthanse, a leteo je i za "Kondor". Prošle godine na jesen obnovljena mu je licenca.

Lubic je pre šest godina na par meseci bio prekinuo obrazovanje, a štA su bili razlozI nije rekao, jer je medicinska dokumentacija tajna, prenosi Net.hr.

"U narednim godinama položio je sve testove i ispite, te je 100 posto zadovoljio sve uslove za letenje. Bio je savršen", kazao je šef Lufthanse.

Nakon što je otkriven identitet kopilota, jake policijske snage stacionirale su se ispred njegove porodične kuće u Montbauru, gde je živeo s roditeljima. Imao je i stan u Dizeldorfu.

U toku je pretres kuće.

Tih i povučen

Poznanici i prijatelji o njemu imaju samo lepe reči. Kažu da nije pokazivao znakove depresije.

"Bio je sretan što je dobio posao u Germanwingsu. Stvarno je dobro radio svoj posao", kazao je Lubitzov kolega i član letačkog kluba Peter Ruecker.

"Pomalo tih i povučen, ali uvek prijateljski raspoložen", opisuje Ruecker kolegu.

Kako je navedeno na njegovom Facebook profilu, voleo je avijaciju i muziku.

"Njegov veliki san bio je da postane pilot. Silno je to želeo i postigao je taj cilj", rekla je jedna od njegovih komšinica u Montabaureru.

Pogledajte još