RESONATE 2015: Finalni program festivala

0

Četvrto izdanje Resonate festivala počinje za dve nedelje! Resonate 2015 će tokom šest festivalskih noći, na više lokacija, ugostiti preko dvadeset svetski priznatih imena savremene elektronske muzike.

Program čine dve celine:

LIVE program Resonate festivala se bavi ulogom i uticajem savremenih tehnologija na muziku, novim tendencijama u muzici uopšte, teorijom i praksom. LIVE program podrazumeva dnevne aktivnosti prva tri dana u Domu omladine Beograda, kao i večernje tokom svih šest večeri i noći trajanja festivala. Prvi put ove godine Resonate festival dovodi više od dvadeset najaktuelnijih imena, koja su trenutno u najvećem usponu na svetskoj elektronskoj sceni.

Oni će se predstaviti svoj rad kroz koncertne i klupske aktivnosti, ali i održati predavanja i radionice. Između ostalih, to su predstavnici napredne misli u muzici kao što su Ben Frost, Emika, Lichens, Rob Clouth i Sculpture. Očekuju se brojne debate na temu novih tendencija u savremenoj muzici kao umetnosti, ali i o stanju u turbulentnoj muzičkoj industriji.

Jedan od predavača biće i član čuvenog sastava devedestih KLF – Bill Drummond, koji će trećeg dana festivala držati predavanje Twelve Steps To Twenty Twenty-Five u Domu omladine Beograda.

CONFERENCE program se nastavlja na LIVE program. Traje tri dana, od četvrtka do subote.
Kao i prošle godine, odigravaće se u u zgradi Jugoslovenske kinoteke, Kolarčevoj zadužbini i prostorijama Udruženja kulture Parobrod.

Ovaj program je suština Resonate festivala – platforma za povezivanje, razmenu znanja i edukaciju. Resonate CONFERENCE spaja vrhunske umetnike i istraživače u bavljenju pozicijom tehnologije u umetnosti i kulturi. Radionice, predavanja, izložbe, prezentacije, panel diskusije, projekcije i izuzetni audio vizuelni performansi čine ovaj deo programa festivala. Veliki broj predavača podrazumeva one koji dolaze prvi put, ali i neke koji su bili gosti prethodnih godina, što ističemo kao poseban uspeh konferencijskog dela Resonate festivala.

Ovogodišnji Resonate ponosno predstavlja i saradnju sa Red Bull muzičkom akademijom, međunarodnom putujućom serijom muzičkih radionica i festivala – platformom za sve koji oblikuju muzičku scenu i njenu budućnost. Red Bull Music Academy Night Resonate festivala održaće se u četvrtak, 16. aprila u poznatom beogradskom klubu The Tube. Nastupiće jedan od najpriznatijih među onima koji se bave autorskom elektronskom muzikom – Andy Stott. Podjednako značajan kao njegov kolega iz Mančestera, nastupiće i Rob Clouth iz Barselone. Resonate ne ignoriše domaće napredne muzičke producente, stoga će iste večeri nastupiti i Jan Nemeček i Thinker..

Četvrtog dana festivala predstaviće se i Emika posebnim nastupom u Domu omladine Beograda. Ova atraktivna dama češkog porekla, sa rezidenturom u Berlinu, vrsni je klasični muzičar. Elektronsku muziku je predstavljala pod etiketom Ninja Tune, a dolazi u Beograd na prekretnici u karijeri, pred svoj treći album na sopstvenom lejblu.

Resonate 2015 će tokom šest festivalskih noći, na više lokacija, ugostiti preko dvadeset svetski priznatih imena savremene elektronske muzike. Većina će premijerno nastupiti u Beogradu: Ben Frost , Blixa Bargeld, Simian Mobile Disco, Andy Stott, Fennesz & Lillevan, Machinedrum, Sons of Magdalene, Inc., Sophie, Emika, Lichens, Bob Ostertag, Olga Bell, Rob Clouth, Rrose, Wouter Van Veldhoven, Yuri Landman, Senyawa, Le Revelateur, Sculpture, Machinefabriek…
Impresivan je i spisak domaćih izvođača: Marko Nastić, Vlada Janjić, Jan Nemeček, Rahmanee, Marko Milosavljević, HETEM, Nemanja Aćimović, Feloneezy, Thinker, Stevie Whisper, Lenhart Tapes…

Resonate LIVE Program po danima:
PONEDELJAK, 13.04 @ Dom omladine Beograda:
Sons of Magdalene; Inc.; Terre Thaemlitz
UTORAK, 14.04. @ Drugstore – ''In Bed With Resonate'' / ležeći koncert:
Yuri Landman; Lichens; Bob Osterag; Senyawa; Le Revelateur
SREDA, 15.05 @ Dom omladine Beograda:
Ben Frost, Sculpture; Machinefabriek; HETEM; Wouter Van Veldhoven; Nemanja Aćimović
ČETVRTAK, 16.06 – RED BULL MUSIC ACADEMY NIGHT:
@ Dom omladine Beograda: Emika; Olga Bell
@ The Tube: Andy Stott; Rob Clouth; Jan Nemeček; Thinker
PETAK, 17.04 @ DEPO Magacin:
Simian Mobile Disco; Machinedrum; Sophie; Rahmanee; Feloneezy
SUBOTA, 18.04 @ Dom omladine Beograda:
Blixa Bargeld, Fennesz + Lillevan
+ CLOSING PARTY @ Monsun:
Rrose; Marko Nastić; Vlada Janjić; Marko Milosavljević; Lenhart Tapes

U četvrtak, 9. aprila u klubu Monsun, Resonate pravi veliku žurku zagrevanja na kojoj napstupaju Kanda Kodža i Nebojša, Ilija Ludvig, Coyote i Iron.

Informacije o učesnicima, specijalne ponude i novosti Resonate festivala,
možete pronaći na stranici resonate.io/2015 i pratiti na profilima društvenih mreža: Facebook // Twitter // Instagram // Flickr

Foto: Promo

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.