Tokom dana sunčano, uveče kiša

Uveče se na severozapadu, a tokom noći i u ostalim krajevima očekuje naoblačenje, mestimično sa kišom, u planinama sa snegom.

Duvaće slab i umeren, zapadni i jugozapadni vetar, tokom noći u pojačanju i skretanju na severozapadni. Jutarnja temperatura biće od minus jedan do pet, a najviša dnevna od devet do 14 stepeni.

U Beogradu će takođe biti uglavnom sunčano vreme, uveče se očekuje naoblačenje, a tokom noći i kiša.

Duvaće slab i umeren, zapadni i jugozapadni vetar, koji će tokom noći biti u pojačanju i skretanju na severozapadni. Jutarnja temperatura biće oko tri, a najviša dnevna oko 14 stepeni.

U Srbiji će u petak biti pretežno sunčano i vetrovito, sa umerenim i jakim severozapadnim vetrom.

U subotu pre podne se na zapadu i jugozapadu, a do kraja dana i u ostalim krajevima očekuje naoblačenje, mestimično sa kišom.

U nedelju i ponedeljak će pre podne biti oblačno i kišovito, u planinama sa snegom. Lokalno se očekuju obilnije padavine, u planinskim predelima povećanje visine snežnog pokrivača.

Do sredine sledeće nedelje biće promenljivo oblačno, ponegde sa slabom kišom, u planinama sa snegom. Temperatura će biti oko ili malo ispod prosečnih vrednosti.

U Beogradu se u narednih nedelje dana očekuju slične vremenske prilike.

Biometeorološka prognoza za četvrtak, 2. april 2015. godine

Zbog očekivanih biometeoroloških prilika cerebrovaskularnim bolesnicima i osobama sa respiratornim oboljenjima savetuje se izvesna opreznost. Kod meteoropata su mogući promenljivo raspoloženje, reumatski bolovi i glavobolja.

Nadlanu / izvor: b92

Pogledajte još