SEKSI HRANA: Šta poboljšava a šta uništava vaš seksualni život

0

Nije mit – ono što jedete ima uticaja na seksualnu želju i funkciju. Određene namirnice povećavaju seksualni libido, dok ga neke druge umanjuju. Evo šta daje pluseve a šta minuseve seksualnom životu.

1. Jagode

Dobra cirkulacija je veoma važna za seks, a jagode su pune antioksidanata koji su korisni za srce i krvne sudove.

2. Bademi

Bademi sadrže cink, selen i vitamin E koji imaju višestruku korist za vaš seksualni život. Selen pomaže u borbi protiv neplodnosti, vitamin E je odličan za srce, a cink je mineral koji pospešuje proizvodnju muških hormona i povećava libido.

3. Krompir

Krompir deluje protiv visokog krvnog pritiska koji je povezan sa većim rizikom od erektivne disfunkcije. Takođe je bogat beta karotenom koji snabdeva organizam vitaminom A za koji se takođe pretpostavlja da pomaže kod neplodnosti.

4. Alkohol

Čaša alkoholnog pića imaće opuštajuće dejstvo, međutim suviše alkohola ubija seksualnu želju i požudu, a pored ovih uticaja tu je donošenje nepromišljenih seksualnih odluka.

5. Meso

Meso je puno proteina i cinka, ali s druge strane povećava masti i holesterol. Meso uvećava rizik od visokog krvnog pritiska i srčanih oboljenja koji mogu negativno uticati na seksualnu funkciju.

6. Brza hrana

Pržena i pohovana hrana ima visok nivo masti koja ubija seksualni libido, loše utiče na srce i pravilan protok krvi. Prekomerna konzumacija fast food-a povećava rizik od dijabetesa koji je poznat kao uzrok seksualnih problema, kako kod muškaraca tako i kod žena.

Priredila: J.K.

Foto: yayimages

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.