Otkriće iz druge crne kutije: Lubic namerno srušio avion

0

Druga crna kutija Džermanvingsovog Erbasa A320 pokazala je da je avion sa 150 putnika i članova posade namerno srušen tako što je Lubic uključio autopilot, navodeći ga da neprestano ubrzava prema tlu i tako odveo avion u poniranje, objavili su francuski istražitelji.

„Prva analiza podataka pokazuje da je pilot uz pomoć automatskog pilota započeo sa spuštanjem aviona prema visini od 30 metara. Pilot je nekoliko puta uneo promene na automatskom pilotu kako bi povećao brzinu aviona pri spuštanju“, navodi se u saopštenju istražnog tela Francuske uprave za vazduhoplovstvo.

Naime, druga crna kutija koja beleži parametre leta pronađena je juče na mestu pada aviona koji se 24. marta srušio u francuskim Alpima.

Prva crna kutija pronađena je na sam dan nesreće i njenom analizom otkriveno je da je u trenutku drame kopilot bio sam u pilotskoj kabini i da je, prema pokazateljima istrage, namerno srušio avion.

Dosadašnji scenario pada aviona prvenstveno je bio zasnovan na snimcima razgovora iz kokpita, na kojima se može čuti pilot kako udara u zatvorena vrata kabine i preklinje Lubica da ga pusti unutra. Pronalazak druge crne kutije označio je konačnu potvrdu aktuelnog scenarija.

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: printscreeen youtube

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.