Dame, UŽIVAJTE: 8 razloga da se igrate sa sobom

1. Masturbacija smanjuje menstrualne bolove
Kada se samozadovoljavate, vaš organizam oslobađa određene hormone koji mogu da pomognu pri smanjivanju menstrualnih bolova. Masturbacija takođe opušta mišiće, pa su grčevi u "onim danima" slabiji i lakši.

2. Može da vam pomogne da zaspite

Nakon što ste doživeli vrhunac, krvi pritisak vam je nizak, telo je u opuštenom stanju a um je bez briga, pa je zato mnogo lakše utonuti u san.

3. Može da vam podigne samopouzdanje

Kada se dodirujete, vi zapravo upoznajete svoje telo. Na taj način mnogo bolje shvatate sebe i svoje telo, a velika jeverovatnoća da ćete ga i više zavoleti. Kao rezultat svega toga, imaćete više samopouzdanja.

4. Smanjuje stres

Baš kao sa vežbanjem, masturbacija pomaže u oslobađanju endorfina. Osećaćete se opuštenije, bićete manje pod stresom i moći ćete da se dobro koncentrišete na šta god poželite.

5. Nema rizika od polnih bolesti

Ne možete da dobijete polno prenosivu bolest od sebe same, tako da je ovo zapravo najbezbedniji način da uživate. Međutim, imajte u vidu da seksi igračke morate redovno da perete, a ako to više volite da radite rukama -obavezno ih operite sapunom pre nego što krenete na "posao".

6. Jača imunitet

Samozadovoljavanje, baš kao i seks, jača imunitet! Jedan klinički seksolog iz Amerike je čak zaključio da je masturbacija zbog toga zdravija od pranja zuba.

7. Žene koje češće masturbiraju su srećnije

Ovo vam je, svakako, jasno i bez daljeg objašnjavanje. Kada ste manje pod stresom, imate više samopouzdanja i bolji imunitet, normalno je da ćete biti srećniji.

8. Najbolje od svega - češće ćete doživljavati orgazam

Naučnici kažu da je orgazam kao vožnja bicikle - što više vežbate, to ćete bolji biti u tome. Zato vežbanje putem samozadovoljavanja može da dovede do mnogo češćih orgazama tokom seksa.

Nadlanu / izvor: 24sata

Pogledajte još