Zašto je Kijanu Rivs "najbolji tip u Holivudu"

50-godišnja zvezda kultnog "Matrixa", ali i niza drugih filmskih hitova, važi za jednu od najboljih osoba među svojim holivudskim kolegama, uprkos činjenici da je njegova životna priča prepuna drama i tragedija.

Otac ga je napustio kada je imao samo tri godine, a od tada se sa porodicom često selio - promenio je čak četiri srednje škole, a u to vreme je patio i od disleksije. 1993. godine njegov najbolji prijatelj, River Feniks, umro je od posledica predoziranja što je snažno uticalo da Rivsa. "Bio je sjajan tip i izvrstan glumac. Tako smo se dobro slagali, strašno mi nedostaje, često mislim na njega", rekao je tada Rivs.

1998. godine zatekla ga je još jedna tragedija - sa svojom tadašnjom devojkom, Dženifer, čekao je dete, no ćerkicu su izgubili u osmom mesecu trudnoće. To je dovelo i do raskida, a samo godinu i po dana kasnije, Dženifer je poginula u automobilskoj nesreći.

Malo je poznata i činjenica da je Rivs zakonski staratelj svoje sestre koja je obolela od leukemije. Tokom borbe s opakom bolešću, glumac je pokrenuo i niz humanitarnih inicijativa za lečenje leukemije, a često je donirao poveće svote bolnicama i kampanjama s istim ciljem.

Osim po altruizmu, poznat je i po skromnosti

Osim kao veliki humanitarac, Rivs je poznat i kao osoba koja ne zaboravlja ljude koji su mu pomogli pa je tako uvek nagrađivao one koji su na ovaj ili onaj način dali svoj doprinos njegovom putu do slave. "Kijanu je jedan od retkih koji se uvek trude da zapamte imena svih ljudi koji rade na snimanju, redovno ih pozdravlja i razgovara s njima, ne postavlja se visoko kao neki drugi glumci i zvezde. Jednom je prilikom pomogao radniku na setu koji je bio jako siromašan i jedva je izdržavao porodicu. Kada je Kijanu čuo njegovu priču, dao mu je 20.000 dolara za Božić, kako bi mu pomogao", priča jedan od radnika na filmskom setu "Matrixa".

Njegove ga kolege opisuju kao "najboljeg tipa u Holivudu", koji je, osim po svom altruizmu i velikodušnosti, poznat i po skromnosti. Iako se njegovo bogatstvo procenjuje na oko 100 miliona dolara, Rivs se vozi gradskim prevozom, a na pitanje šta je za njega apsolutna i najveća sreća, jednom je prilikom rekao: "Ležati u krevetu s mojom dragom, voziti bicikl, baviti se sportom, provoditi vreme sa prijateljima, razgovarati, učiti... Porodica, moje sestre, čaša vina, dobra hrana, dobra vest, strast. Volim biti u pustinji, valjati se po zemlji...".,

Nadlanu / izvor: index.hr

Pogledajte još