Supruga poginulog pilota : Omer nije pio, živeo je vojnički

SLAVICA Mehić, supruga vojnog pilota, majora Omera Mehića, razočarana je izveštajem o uzrocima helikopterske nesreće. Ne može, veli, da poveruje da je posada vojne letelice na čelu sa njenim suprugom, odgovorna za pad helikoptera 13. marta i pogibuju njih sedmoro.

Skrhana bolom, odmahujući rukom, na pragu porodičnog doma u novosadskom Bulevaru vojvode Stepe, ističe da nema snage da razgovara o tragediji koja ih je, zajedno sa još šest porodica, zauvek zavila u crno. Nju i sinove, 17-godišnjeg Davida, prvotimca juniorske reprezentacije Srbije u odbojci, i 14-godišnjeg Denisa, još niko zvanično nije obavestio. Televiziju, kako kaže, ne gleda, novine ne čita, a od prijatelja i poznanika sazna poneku informaciju.

- Ako je kod mog supruga pronađen alkohol u organizmu zašto to nisu saopštili odmah posle obdukcije koja je bila završena drugi dan posle nesreće - pita se Slavica. - Druga stvar, Omer nije pio, živeo je strogim, vojničkim životom.

Takav režim, nastavlja Slavica, podrazumevao je da je morao da pazi na ishranu, šta će i koliko da jede, da redovno šeta svaki dan, čega se pridržavao.

- Stariji sin, odbojkaš, po povratku sa takmičenja u Turskoj, 4. marta, ocu na poklon doneo je dve limenke piva, koje su ostale netaknute - prepričava nam majorova supruga. - Devet dana su stajale u stanu, Omer ih nije ni pogledao.

Ponavljajući Omerove reči izgovorene u nekim prilikama, Slavica rezignirano kaže: "Mrtva usta ne govore".

NIJE BIO NA GODIŠNjEM KOLIKO je pilot Mehić bio posvećen poslu, svedoči i činjenica da prošle godine nije bio ni na godišnjem odmoru. - Obučavao je mlade pilote - kaže majorova supruga. - Spremao ih je da ga naslede u tom poslu.

- Iz vojske mi još niko ništa zvanično nije saopštio - nastavlja majorova supruga, dodajući da niko nije ni dolazio. - Ne znam šta da vam kažem?

I poznanici i prijatelji Omera Mehića, jednog od najdičnijih pilota Vojske Srbije, ne kriju da su razočarani izveštajem o uzrocima pada letelice.

- Nije pio ni kada smo ga terali da u društvu popije bar jednu čašicu - ističe jedan od Omerovih prijatelja. - Zaista ne mogu da poverujem u to što je navedeno u izveštaju. Kako su mogli da izmere količinu alkohola u urinu?

Nadlanu / izvor: Novosti

Pogledajte još