UKIDANJE KOMUNALACA: Prvo kod psihologa, pa na ulice

0

Zakon o komunalnoj policiji se ukida i uskoro će biti zamenjen novim. Ne samo da će biti pooštren način zapošljavanja, već će i 311 komunalnih policajaca koji sada rade proći reviziju, njihov rad će se detaljno ispitati i oceniti, a biće upućeni i na vanrednu psihološku procenu.

Komunalna policija će biti izmenjena iz korena, biće pooštreni konkursi, a svi njeni pripadnici idu na psihološke testove, najavio je gradonačelnik Siniša Mali.

Mali je rekao da će tu službu zadesiti „tektonski poremećaji“, da će obuka biti organizovana na novi način i biti kvalitetnija, zahtevnija i jača.

„Ne može svako da bude komunalni policajac i to želimo jasno da stavimo do znanja svima“, rekao je Mali.

Gradonačelnik je nedavno najavio zapošljavanje još 1.000 komunalnih policajaca u Beogradu, a kako je rekao, on je već održao seriju sastanaka sa načelnikom i nadležnima u komunalnoj policiji.

„Svesni smo problema koji smo nasledili. Biće promenjen Zakon o komunalnoj policiji, pod hitno smo pooštrili uslove konkursa i to uoči zapošljavanja 1.000 novih komunalnih policajaca. Ne samo da smo pooštrili način zapošljavanja, već će i ovih 311 komunalnih policajaca koji sada rade, proći reviziju, njihov rad ćemo detaljno ispitati i oceniti, a biće upućeni i na vanrednu psihološku procenu“; rekao je Mali.

Mali je naveo da su prihvaćene i neke sugestije, a među njima je i uvođenje kamera u rad.

Ideja je da komunalni policajci snimaju događaje i svoje akcije, „kako ne bi bilo više verzija istog događaja“.

Nadlanu/ izvor: Kurir.rs

Foto: arhiva Nadlanu

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.