Piloti traže nezavisnu istragu o smrti svojih drugara iz helikoptera

“Gospodine, ko je naredio kontroloru letenja da ODBIJE Mehićev zahtev za sletanje na Batajnicu i da ga uputi na aerodrom Nikola Tesla? Mehić je do detalja bio upoznat sa terenom i preprekama u zoni Batajnice, a potpuno mu je bio nepoznat teren oko aerodroma Nikola Tesla.

I da Vam pojasnimo još to da je Mehićeva namera bila da prođe ispod oblaka na Batajnici i da odmah zatim preleti na maloj visini do VMA. Ne možemo poverovati da sanitetsko vozilo na aerodromu ispunjava uslove za prihvat bebe, a VMA ih ne ispunjava.

Pročitajte i : Da li je moguće Šokatno otkriće tužilaštva o padu helikoptera

Kako je moguće da se pilotu menja ruta telefonskim putem tokom leta?

MOLIMO VAS da pokrenete nezavisnu stručnu istragu. Zaključci Komisija koje ste dobili su očigledno nekompletni i netačni. Nemojte njih kriviti. Oni postupaju po naređenju i ne poznaju zakonodavstvo u tom obimu. A nisu ni nadležni. U prilog tvrdnji govore i preporuke koje Komisije daju na kraju izveštaja, a one potvrđuju da VS nema procedure za medicinski prevoz i indirektno dovode do zaključka da mnogo toga nije napisano i istraženo.

Pročitajte i:  Tužilaštvo tvrdi da su članovi posade primarno odgovorni za pad helikoptera

Nije nama potrebno da nam političari kažu koga da volimo ili ko je ko. Mi to znamo i bez njih.

Gospodine Zameniče Višeg javnog tužioca, struka želi istinu.

Kako posle svega navedenog neko može i da pomisli da je OSNOVNI uzrok udesa pravilno definisan u izveštajima Komisija?

Pročitajte i: Pad helikoptera Na ova pitanja Srbija još čeka odgovore

Gospodine Majore, gospodine Kapetane i gospodo Zastavnici, oprostite, ali potrajaće samo malo duže dok otkrijemo sve činjenice kako to i zaslužujete.

Pismo u celosti možete pročitati na blogu Avijatičar

Pogledajte još