Pravda je ipak - dostižna! Filip Vukša se izborio sa protivustavnim odlukama

Ovo je proslavio postavljanjem opširnog statusa na fejsbuku:

"Zaštitnik građana Saša Janković je po službenoj dužnosti izvršio nadzor nad radom Sekretarijata za inspekcijske poslove povodom izricanja kazne za renoviranje stajališta javnog prevoza u Ustaničkoj ulici.

Pored mnogih nepravilnosti utvrđeno je između ostalog da je prekršen Ustav jer je izrečena kazna koja nije važila u trenutku izvršavanja "prekršaja", da je inspekcija u svoj svojoj sujeti čak pogrešno datirala svoj "izlazak na teren" - kontrola po prijavi je vršenena čak dva dana pre nego što je prijava i podneta, kao i da Komunalna inspekcija Sekretarijata za inspekcijske poslove uopšte nije nadležna za izricanje takve vrste kazne. Sad se vidi ko je sa druge strane zakona!

Shodno tome, inspekciji je preporučeno da naplaćenu kaznu stavi van pravnog prometa, da inspekcija poštuje zakon u budućim postupanjima i da pronađe model za efikasniju saradnju sa građanima koji svojim aktivizmom žele da učestvuju u uređenju Grada i da se u roku od 60 dana izjasni o postupanju po preporukama.

Svi ovi navodi, uključujući i smehotresne izjave o tome da sam upoznat da mogu gradskoj upravi da dam donaciju i da će oni da mi odrede na kom ću stajalištu kakvu vrstu radova da izvodim možete pročitati u detaljnom izveštaju Zaštitnika: http://www.ombudsman.rs/…/2012-02-…/3746-2015-03-20-12-21-42

Veliko hvala instituciji Zaštitnika građana na detaljnom i sveobuhvatnom zalaganju za pravdu i povraćaj pravne sigurnosti!"

Pogledajte još