Objavljena fotografija pilota heroja koji je pokušao da zaustavi kopilota iz pakla

Na počasnoj komemorativnoj postavci kojom se odaje počast uspomeni poginulog osoblja Germanwingsa, tako se na prvome mest, s leve strane, pojavila i prva Sondheimerova slika.

Na snimku koji je dobijen iz crnih kutija Sondheimer se čuje kako viče "Otvori prokleta vrata!" samo nekoliko trenutaka pre nego što je Lubic srušio avion.

Sondheimer je napustio pilotsku kabinu kako bi otišao do toaleta, no kada je pokušao da se vrati unutra, otkrio je da je kokpit zatvoren. Njegov kopilot je ignorisao sve njegove molbe i apele da otvori vrata.

Celoga života sanjao o tome da postane pilot
Patrikova majka sinoć je odala počast sinu i kratko se obratila javnosti.

"Umro je kao heroj, ali ipak je umro, i mi smo slomljeni. Nestalo je svetlo iz naših života. Previše sam uznemirena kako bih rekla išta više", kazala je.

Za vreme pogreba pilota-heroja njegova baka, Marian Sondheimer, rekla je kako joj je unuk celog života sanjao o tome da postane pilot.

"Moj unuk je mrtav zbog idiota koji je napravio ovo celom letu i koji je ubio toliko ljudi", kazala je.

Patrikovi poznanici na pogrebu su ga opisali kao čoveka koji je "zračio srećom".

Sondheimer je na slici prvi s leve strane.

PATRIK SONDHEIMER, 36-godišnji otac dvoje dece, dao je sve od sebe kako bi pokušao da zaustavi Andreasa Lubica, 27-godišnjeg kopilota koji je zabio avion Germanwingsa u francuske Alpe i ubio 150 ljudi. Sondheimer je 5 minuta sekirom pokušavao da razvali vrata kokpita kako bi upao u kabinu i sprečio tragediju, no to mu nije pošlo za rukom, piše Daily Mail.

Nadlanu / izvor: mirror.uk, daily mail, index.hr

Pogledajte još