MALI NE DA VELIKOG: Kuću Velikog brata niko nije dirao, iako su pričali drugačije

0

Iako je gradonačelnik Beograda Siniša Mali još u februaru prošle godine rekao da će naložiti gradskom pravobranilaštvu proveru ugovora na osnovu kojih je jedna produkcijska kuća zakupila prostor u delu Sportsko-rekreativnog centra (SRC) “Pionirski grad” od oko 2000 metara kvadratnih po ceni od 416 evra mesečno i u kojoj snima rijaliti šou“Veliki brat, pomenuti objekat niko nije dirao niti mu promenio namenu.

Od tada je prošlo 14 meseci a kuća “Velikog brata” radi punom parom. Ovih dana se u njoj snima slovenački “Veliki brat”.

– „Pionirski grad” treba da bude mesto na kojem će deca da se obrazuju. U prethodnih deset godina izgubio je tu namenu i postao poznat po rijalitima, kući „Velikog Brata“ i sumnjivim ugovorima. Privremeni organ vratiće ovaj centar deci i učiniti sve da se obnove kapaciteti i vrati stari sjaj – obećao je Mali, tada član Privremenog organa Beograda, tokom obilaska SRC “Pionirski grad”.

Sekretar Privremenog veća, danas gradski menadžer Goran Vesić precizirao pre nešto više od godinu da je spornim ugovorom predviđen zakup 2.000 kvadrata za 416,6 evra mesečno.

– Za nas je nedopustivo da se ovaj objekat, koji se nalazi usred Pionirskog grada u kome treba da borave deca, obezbeđuje privatnim obezbeđenjem, da niko iz Skupštine grada ne može da pristupi objektu, kao i da je na ulazu postavljena tabla sa natpisom da je „ulaz zabranjen“ jer je objekat „privatno vlasništvo“. Ima indicija da je prilikom izgradnje ovog objekta korišćen Pionirski grad kao paravan, kako bi se dobila niža cena građevinskog zemljišta i kako bi se gradu platile manje obaveze – rekao je Vesić 11. februara 2014.

Foto: Facebook

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.